Ibrahim Wijbenga (CDA) handlanger Wilders (PVV) in islamangst verspreiden

Ibrahim Wijbenga van het CDA vindt dat hij ons moet waarschuwen voor de sterk radicaliserende moslimjongeren en dat gematigde moslims daar openbaar afstand van moeten nemen.

Over die rare bewering is hier al meer geschreven, want dat slaat toch nergens op?

Moet ik als Nederlandse inwoonster openlijk afstand nemen van het verderfelijke gedachtegoed van de VVD of de PVV? Moet ik dat kenbaar maken in de krant? Oke, ik schrijf hier op Krapuul, maar dat doe ik vrijwillig en niet om dat het me gezegd wordt. Ik vind het een redenering die nergens op slaat en ik vind die Wijbenga helemaal van het pad af geraakt.

Geert Wilders van de PVV wakkert die angst nu even direct niet aan – wel indirect door anti-Europa sentimenten op te roepen – dus neemt het CDA die taak over? Onze christelijke broeders en zusters hebben een nieuwe excuusmoslim die het vuile werk opknapt? Knap werk.

 

4 gedachten over “Ibrahim Wijbenga (CDA) handlanger Wilders (PVV) in islamangst verspreiden”

 1. Ik heb een tijdje in een reïntegratiebedrijf rondgelopen waar ook veel moslims werkten (we integreerden ons daar suf), maar terwijl vooral de vrouwen vreselijk hun best deden om taalachterstanden etc. weg te werken door zo veel mogelijk en met zo veel mogelijk mensen te babbelen (ik heb op Krapuul al eerder verhaaltjes gepost over de lol die ik daar altijd met de “hoofddoekjesbrigade” had), werden op een enkele uitzondering na de mannen met de week stuurser en zwijgzamer – enkel en alleen omdat ze het steeds meer zat werden om continu door volslagen vreemden te worden aangesproken op de daden van een stelletje fundamentalistische gekken en of ze voor of tegen terrorisme waren.

  “Terrorisme is in strijd met de Koran, onze imam heeft openlijk afstand genomen, we hebben zelf ook al afstand genomen, zijn al die Hollanders een beetje doof dat we dat ook nog eens iedere dag moeten herhalen?” 😐

  Ja, daar zou ik eerlijk gezegd ook een tikje stuurs van worden.

 2. Domme Wijbenga spreekt zichzelf tegen:

  Ofschoon het hier om een kleine groep gaat, hooguit enkele tientallen mannen, is de schade die zij aanrichten enorm.

  Als het om een zo’n kleine groep gaat en ze geen terroristische aanslagen plegen, kan de schade nooit enorm zijn.

  DSW in #1 merkt terecht op dat de overgrote meerderheid van moslims afstand neemt van terrorisme: “Terrorisme is in strijd met de koran.”

  Ik wens evenmin aangesproken te worden op de misdaden die voorouders van mij eventueel begaan kunnen hebben in de vroegere koloniën. Daar wil ik ook geen excuses voor aanbieden. Ik zal kolonialisme veroordelen, maar verder heb ik er simpelweg niets mee te maken.

 3. Volstrekte onbenul die Ibrahim Wijbenga, slechts aangesteld als CDA stemmentrekker van de moslimgemeenschap en verder totaal overbodig in het op zich al overbodige CDA…

  Geen woorden meer aan vuil maken is de beste strategie…

Reacties zijn gesloten.