Hypotheekrenteaftrek niet meer veilig bij de VVD

Vertrouwelijk Belastingplan 2013

Er zijn straks nog maar twee hypotheekvormen met aftrekmogelijkheid te kiezen, blijkt uit het nog vertrouwelijke Belastingplan 2013 dat staatssecretaris Frans Weekers (Financiën, VVD) op Prinsjesdag onthult. Zijn plan is de uitwerking van de woningmarktafspraak in het Lenteakkoord van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie. Weekers geeft een veel beperktere uitleg aan die afspraak dan waarmee de vijf partijen menen akkoord te zijn gegaan: hij gaat uit van werkelijk aflossen, anders dan de ‘Kunduzpartijen’ die ook ruimte lieten voor fictief aflossen.

Neppérus (VVD) weet het beter dan de staatssecretaris die bij de kabinetsdiscussie was
Ze denkt dat haar partijgenoot Weekers dat ook niet wil. Nadat de eerste versie van het Lenteakkoord in Brussel was ingeleverd, is er volgens Neppérus fikse discussie ontstaan over de uitwerking. De uitwerking zoals die volgens de Volkskrant nu in het Belastingplan van Weekers terecht zou komen is volgens Neppérus ’te beperkend’.

Hypotheekrente aftrek niet meer veilig bij de VVD
Nadat de VVD al overstag gegaan is bij het Kunduz-akkoord voor aantasting van het eigen stoere standpunt (men vergeet dat maar voor het gemak) neemt dit demissionaire kabinet onder leiding van Pinokkio Rutte afstand van de eigen verkiezingsbelofte. HRA alleen bij aflossen is wel degelijk een beperking die vergelijkbaar is met de standpunten van andere partijen: het zorgt op den duur voor minder kosten bij de staat (dus ons als burger).

6 gedachten over “Hypotheekrenteaftrek niet meer veilig bij de VVD”

 1. VVD zal wel bedoelen de HRA afbouwen voor de jan met de petten die nu nog denken dat de VVD hun HRA beschermd.

  HRA voor de rijken blijft natuurlijk ongemoeid. Want die betalen al zo veel….

  Ik wou dat ik in die hoge belastingschijf zat. Heerlijk rijk zijn nog steeds zeer decadent en exorbitant kunnen leven en nog eventjes wat duiten vangen voor die HRA.

  Rijken klagen over het feit dat ze stinkend rijk zijn ? Als je in die hogere schijf zit dan weet je dat je niks te klagen heb en niks te vrezen. Ik zou met alle liefde die belastingen betalen en op de koop toe afstand nemen van die HRA.

 2. Leon, dat zei mijn moeder ook al in de jaren vijftig tegen een buurvrouw (met een goed lopende eigen zaak) die daarover klaagde.

 3. Jammer dat het plan vertrouwelijk is (dus officieel niet bestaat), dan er kan in een verkiezingsdebat niet over worden gedebatteerd.

 4. Hoe je vast Sjaax.
  Een heleboel plannen wachten in de ladjes van de ambtenaren en zullen openbaar worden pas na de verkiezingen zodra het volk heeft gestemd heeft en het voldongen feit betreft.

  De ambtenaren blijven altijd regeren.

Reacties zijn gesloten.