Huiskraaien Hoek van Holland worden uitgeroeid met dank aan Dijksma

Gisteren is Duke Faunabeheer begonnen met het uitroeien van de Huiskraaien die al sinds 1994 in Hoek van Holland leven en daar niets of niemand kwaad doen. Duke Faunabeheer zal in opdracht van de provincie Zuid-Holland de Huiskraaien beheren tot er niet een meer over is. In december 2013 oordeelde de Raad van State dat de provincie zijn gang mocht gaan, wat vooral te danken was aan de bizarre aktie van staatssecretaris Sharon Dijksma, die even tevoren de weg had vrijgemaakt voor een haar welgevallige uitspraak door de Huiskraai hoogstpersoonlijk van de lijst van beschermde diersoorten te halen. Een volstrekt idiote toestand, aangezien de Huiskraaien al twintig jaar langs de boulevard van Hoek van Holland leven zonder enige schade te berokkenen aan wie of wat dan ook, zonder dat de populatie nog groei vertoont en ondanks dat ze juist in aantal afnemen de laatste jaren.

Sterker nog: deze leuke en intelligente vogels zijn alleseters die helpen de boulevard vrij van door mensen neergekwakte voedselresten te houden. Ze worden ook vaak gevoerd door mensen langs de boulevard, waaruit blijkt dat de mensen in Hoek van Holland op ze gesteld zijn.
Een aktie die typisch is voor kabinet Bruin 2: men weet van toeten noch blazen, men kletst maar wat en men doet maar wat. Het is walgelijk en schandelijk.

10 gedachten over “Huiskraaien Hoek van Holland worden uitgeroeid met dank aan Dijksma”

 1. De huiskraai is en blijft allochtoon, bovendien een mooi oefenstuk voor…
  Ach laat ik niet al te zwartgallig worden, ik vertrouw dit volk voor geen meter meer.

 2. Op mijn tuinhek heb ik een spiegeltje geplakt, de huiskraaien zijn daar gek op. Ze bekijken zichzelf en ik hoor ze dan krassen: “Wat ben ik toch een prachtige intelligente vogel, hadden we maar een heel kabinet vol kraaien, dan kwam het wel goed”. Ik ben het daar mee eens. Want een kraai bekijkt zichzelf en ziet in de spiegel wat er achter hem gebeurt, de narcisten in deze regering hebben geen idee dat er ook nog iets anders is dan zijzelf. En Sharontje is daar weer een voorbeeld van.

 3. Het zou correct geweest zijn als u mijn naam bij de foto van de huiskraaien had gepubliceerd! Immers deze foto mag gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek en onder vermelding van de fotograaf.
  Deze foto van “Welkom in Nederland” met de huiskraaien erboven op is door mij gemaakt en niet door Bruin Nederland.
  Gaarne rectificatie.

 4. We verbeteren dit direct, met excuus, het was ons niet bekend.
  En wat vindt U als Vogelaar van het onderwerp? Moeten die kraaien dood?

 5. Is het niet beter dat de kraaien, net alle allochtonen/buitenlanders in een gevangenis worden opgesloten?
  Heeft Sharon ook een oplossing hiervoor?

 6. Ik vind het intriest dat dit besluit is genomen. Van overlast is geen sprake. Als er een principe besluit genomen had moeten worden,dan eerder kiezen voor de halsbandparkiet. Deze exoot hoort hier echt niet thuis.
  Zolang niet alle middelen zijn aangewend om de huiskraai in leven te houden zou ik ze niet afmaken. Maar als ze dan toch moeten worden afgemaakt waarom dan niet opvangen voor een plaats in Avifauna!

 7. @Frans: vermoedelijk heeft dat met centjes te maken. Men wil wel voor de bühne – ‘kijk eens hoe goed wij exoten bestrijden’ (behalve dan als het echt nodig is, zie de tijgermug) – een bedrijf inhuren om twintig volstrekt onschuldige huiskraaien ‘op te ruimen’, maar om die beesten dan nog een aardig leven te gunnen, ja, dat kost toch echt teveel.
  Voor zover ik nu begrijp worden ze gevangen en gedood en gaan ze naar het natuurhistorisch museum in Rotterdam.

 8. De eerlijkheid gebiedt mij om de rectificatie mijnerzijds door te geven.
  De eerder gepubliceerde foto van de huiskraaien was een foto van Garry Bakker, Bureau Stadsnatuur te Rotterdam. Mijn excuses.
  Ik heb bijna eenzelfde foto gepubliceerd, maar dan met 5 huiskraaien, op 6 januari 2013 op waarneming.nl.

 9. Naar ik vernomen heb zijn er inmiddels 6 gevangen en met een injectie om het leven gebracht. het is echt te gek voor woorden.

Reacties zijn gesloten.