Huishoudelijke hulp wordt in Nederland misbruikt

Werksters bij particuliere huishoudens zijn in Nederland een stuk slechter af dan in andere Europese landen. Ze hebben vaak geen cao, geen ontslagbescherming en zijn niet verplicht verzekerd tegen werkloosheid en arbeidsongeschiktheid, blijkt uit onderzoek van de Volkskrant. (NRC)

De PvdA, SP en GroenLinks roepen op om betere arbeidsvoorwaarden voor werksters te regelen zodat ook werkstere een menswaardig bestaan kunnen krijgen.

Maar die rechtse ballen kijken wel link uit natuurlijk, dan moeten ze meer gaan betalen om hun kot te laten kuisen, dan kunnen ze zeker wel een keer minder uit eten gaan of zo.

7 gedachten over “Huishoudelijke hulp wordt in Nederland misbruikt”

 1. Ik heb talloze poetsbanen gehad en daar zat van ultra links tot uiterst rechts gespuis tussen. En vooral valse wijven.

 2. Ik ben eigenlijk bang dat de meeste plaatsen voor schoonmaak domweg verdwijnen als er betere regels komen. De vraag is dan wat er beter is.
  Ik weet het niet, laat dat duidelijk zijn. Ik heb er ook niet echt een mening over, ik vraag het me alleen af.

 3. @2: GJ:

  Er waren ooit betere lonen en voorzieningen, moesten weg van de Vrije Markt. Concurrentie hè.

  Kwestie van fatsoen. De rotste baantjes worden altijd het minst betaald.

 4. Volgens mij zijn er voor de interieurverzorgsters, vroeger nog zorgeloos “werkster” genoemd nooit regels geweest. Dit is altijd gewoon zwart gegaan.
  We hebben het hier niet over schoonmaakbedrijven maar over de mevrouw uit een wijk verderop die komt stofzuigen en ramenwassen.

 5. @4: GJ:

  Ja, meestal hadden en hebben de mensen die het _ goed _ hebben een werkster omdat ze er zelf geen zin in hebben. Inderdaad zwart betaald. Klopte toen niet, en nu niet.

 6. @6: Witte Duif:

  Vermoedelijk niet, want je gegevens worden dan bij de Staat bekend. Alle verdiensten worden dan direct van bijvoorbeeld huursubsidie en dergelijke afgetrokken.

  Het zijn juist vaak arme vrouwen die proberen uit de schulden te komen en te blijven die dit rotwerk doen.

Reacties zijn gesloten.