HRA aanpak VVD/PvdA; kan Teflon Mark allemaal uitleggen!

Volgens de gelovige VVD-achterban is het een kwestie van ‘goed uitleggen’, die draai over de HRA. Ze begrijpen het best wel, HRA zoals hij was, was niet volte houden. Dat wisten ze ook al in verkiezingstijd. Hebben dus gewoon ongegeneerd staan liegen. Waar hebben ze nog meer over gelogen in verkiezingstijd? Nou, denk gewoon over alles. Zo rolt de Firma List & Bedrog toch?

Aanvulling: Achterban is not amused, maar ja, hoe lang kunnen ze dit onthouden?

21 gedachten over “HRA aanpak VVD/PvdA; kan Teflon Mark allemaal uitleggen!”

 1. In ons parlementaire systeem is er altijd verschil tussen een partij-programma en een uiteindelijke regeringsovereenkomst waarin de standpunten van meerdere partijen verenigd moeten worden.

  Dat is de aard van ons meerpartijen systeem waarin het gelukkig bijna onmogelijk is een absolute meerderheid te behalen voor één partij. Zo voorkomen we extremisme en dictatuur en houden we de politiek redelijk.

 2. De geleidelijke afschaffing van de HRA is een doorbraak. Ook voor de politieke verhoudingen. Ik vermoed dat veel mensen slechts VVD hebben gestemd vanwege de HRA. Als daar een regeling voor bestaat, zullen de ‘kleine’ huiseigenaren zich meer gaan richten op partijen die hen een redelijk inkomen graranderen.

 3. Oh ja, ‘beter uitleggen’, daarmee heeft de PvdA zich ook jarenlang van nederlaag naar nederlaag gesleept. Maar natuurlijk gaan veel VVD-ers dit geloven, want veel van hen zijn ex-PVV-stemmers, en van Wilders geloofden die ook alles.

 4. Oh, dit is wel de allermooiste quote van een van die VVD-ers in dat artikel:

  “Rutte zette voorafgaand aan de verkiezingen zwaar in op behoud van de hypotheekrenteaftrek, beaamt Lodewijks. “Maar als hij dat minder stevig had gezegd, had hij er ook minder mee gescoord.”

  M.a.w., keihard liegen is legitiem om extra stemmen te winnen.

 5. Gelukkig maken de mensen zich meer druk om het kiezers bedrog en de geloofwaardigheid van Rutte dan over de maatregel zelf. Dat is goed, dat moet ook zo zijn.
  waar ik bang voor ben is wat men voor huurders in petto heeft.

  tot vandaag worden alleen de draaien van de VVD gelekt, daar moet de PvdA toch echt wat voor hebben ingeleverd.

 6. Er zijn ook een aantal akelige plannen in de koelkast verdwenen. Zouden die controversieel verklaarde voorstellen nou gewoon per 1 jan. doorgedrukt kunnen worden?

 7. En weer word het vertrouwen in de Parlementaire Democratie nog verder uitgehold .. Vraag me af of ik volgende keer nog de moeite neem te kiezen welke hoeren ik het liefst in die hoerenkast op het binnenhof zou willen zien

 8. @12 Wilders is een koekoeksjong in de duiventil die tweede Kamer heet. Het wachten is op het alvorens uitvliegen en botsen tegen een lantaarnpaal de poepschep die boven zijn hoofd geleegd wordt.

  Messentrekkers zijn van alle tijden. Of je nou Brutus, Maxime Verhagen, Heleen Weening of PVV menneke flapdrol heet.

 9. @5, het is structureel inherent aan onze cultuur om voordeel te kunnen behalen: in dit geval hard liegen over HRA om kiesstemmen te winnen. Daarna meteen laten vallen.

  Typisch voor VVD en Rechts mentaliteit: ze liegen alles scheef waar je bij staat.

  Dit is overigens vaak op Krapuul.nl ter sprake geweest.

 10. @14 ” Typisch voor VVD en Rechts mentaliteit: ze liegen alles scheef waar je bij staat.” Rechts , zullen we daar de hele Nederlandse Politiek dan maar toe rekenen , met de SP en PvdD als “mild rechts “

 11. @15, Al Bakra, wat mij nog meer boeit is dat de politiek tegenwoordig alleen bij gratie van onophoudelijke leugens wordt gepleegd.

  Aan de hand hiervan zouden we Links, oftewel de normale, gezonde manier van denken, kunnen definiëren als – de minste leugens oftewel Links proberen te communiceren zonder de traditionele leugens en verdraaingen.

  Daar zit zeker iets voor de toekomst.

 12. Peilingen, voor wat ze waard zijn, geven weinig verlies aan voor de VVD.

  Maurice de Hond zegt dat in dit verlies nog nauwelijks het effect zit van de vrijdag uitgelekte plannen van het nieuwe kabinet (bijvoorbeeld aanpak aftrek hypotheek-rente). Volgende week zal blijken hoe de kiezers daar op reageren.

  Bron: http://www.welingelichtekringen.nl/politiek/80125/na-pvda-duikelt-nu-ook-vvd-in-peiling-coalitie-verliest-10-zetels.html

  Het wordt dus nog even wachten op het oordeel van de kiezer op het langzaamaan afschaffen van de HRA.

 13. @18, het komt eraan.
  Het moet allemaal eerst tot het verstand doordringen….dit neemt gewoon tijd in beslag bij de traditionele kiezers. 🙂

 14. @19 nexus,

  Het is er aan gekomen.

  In de nieuwe peiling van De Hond verliest de VVD 11 zetels. Weliswaar niet vanwege de HRA, maar omwille van ziektekostenverzekeringen.

  In een nieuwe peiling van Maurice de Hond verliest de VVD in een week tijd elf zetels. Vorige week had de VVD in de peiling nog 38 zetels, nu nog maar 27.
  Bron: http://www.parool.nl/parool/nl/3587/POLITIEK-BINNENLAND/article/detail/3342209/2012/11/03/Dramatisch-zetelverlies-VVD-in-nieuwe-peiling-De-Hond.dhtml

 15. Waarom mensen dan in hemelsnaam op 50+ gaan stemmen .. zijn ze nou zóóóóóó verschrikkelijk van de ratten besnuffeld in dit land dat ze op principeloze one-issue partijen wíllen stemmen …

Reacties zijn gesloten.