Hooijmaijers is onschuldig tot het tegendeel is bewezen

Zo is het maar net! Dus laten we niet te snel oordelen over de voormalig VVD-gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, voormalig wethouder van Amsterdam, voormalige Creditcardritselaar en voormalig financieel genie.

Gistermiddag heeft de secretaris van de provincie Noord-Holland op een besloten bijeenkomst het personeel over de vervolging van de ex-bestuurder ingelicht. Het vooronderzoek in deze zaak, verricht door de Rijksrecherche, heeft bijna tweeënhalf jaar geduurd. Het komt bijna nooit voor dat een vooraanstaand politicus door justitie wordt vervolgd wegens omkoping. Hooijmaijers was gisteravond niet bereikbaar voor commentaar.


Waar kennen we Ton Hooijmaijers eigenlijk van?

Hooijmaijers was vier jaar gedeputeerde. In 2009 moest hij aftreden naar aanleiding van het schandaal rond de IJslandse bank Landsbanki, waarmee de provincie tientallen miljoenen euro’s verloor. Ook bleek nadien dat hij met de provinciale creditcard duizenden euro’s had uitgegeven die hij niet kon verantwoorden.

En is hij geen vriendje van……..?
Kom hoe heet die ook alweer…..je weet wel….ook een VVD’r en iets met bonnetjes en declaraties, goh kom er echt niet op, hij was iets in Amsterdam en daarna iets in Den Haag, De laatste tijd zie je hem ook op TV, onlangs nog vond hij de PvdD maar een flutpartij die niet thuis hoort in een democratie, kom hoe heet die gozer nou toch, hij doet ook iets in een wit t-shirt op een boot vol met lallende VVD’rs in de gracht van Amsterdam.

14 gedachten over “Hooijmaijers is onschuldig tot het tegendeel is bewezen”

 1. Tuurlijk is Ton H. onschuldig totdat het tegendeel is bewezen. Zo wordt het ons onderwezen en daar houden Nederlanders ook van. Ton H. wordt na 2,5 jaar onderzoek (van onze belastingcenten) slechts gevraagd om op 18 okt een bezoekje te brengen aan de rechtbank te Haarlem.

  Oud-gedeputeerde Ton H. van de provincie Noord-Holland wordt vervolgd voor het aannemen van steekpenningen, valsheid in geschrift en witwassen. Ook zijn vrouw en een zakenrelatie moeten voor de rechter verschijnen. Dat heeft het landelijk parket vrijdag bevestigd.

  Eigenlijk wordt het een gezellig onderonsje en terecht dat advocaat Frits Schneider in dit stadium nog niets wil zeggen over het ‘ bakkie doen ‘ bij de rechter en de officier van jusititie.

 2. Wacht even, dus als ik het goed begrijp word je als VVD-er gedeputeerde om corruptieve handelingen jarenlang te mogen verrichten vanuit de positie die je verschaft is.
  Schimmige bedrijven met twijfelachtige transacties om de belasting en betrokken partijen te doen belazeren.

  Dat wil zeggen dus dat je tot de vastgoedmaffia en de grondspeculatie maffia treed je pas als je provinciebestuurder en/of gemeenteambtenaar ben.
  Aha, duidelijk.

  Wat is het verschil dan met de Italiaanse maffia?
  Alleen de naam nog?

 3. @2 hij staat in de lijst
  @3 Hoe raadt je het ((-;
  Dhr Huffnagel, bekend om zijn (achteraf goedgevallen) enige daad van importantie: de letters IAMSTERDAM

  Ook bekend om zijn bedrijfje genaamd
  Frits Huffnagel, Citymarketing & Communicatie

  Ook bekend als TV malloot die op een onbewoonbaar eiland rondhuppelt met schaars geklede dames en heren die hele spannende opdrachten moeten uitvoeren. Soort van Corpsballen maar dan uit de krochten van het Nederlands moeras getrokken.

  Ook bekend als Politiek commentator.
  Kortom een veelzijdige man, een leuke man, een heerlijke man maar een politicus van niks en in Amsterdam uitgekotst en zelfs in DenHaag – off all places – verkoos men liever een minder opvallend figuur als Richard Mos dan dit VVD product met een groot bonnetjes-zijn-zoek probleem.

 4. IAmsterdam was door huffnagel gejat,een Amsterdamse kunstenaresse (naam kwijt) is later schadeloos gesteld.

 5. De voormalige Fortis Bank zou ex-gedeputeerde Ton Hooijmaijers hebben omgekocht om huisbankier van de provincie Noord-Holland te worden.

  Volgens de NOS staat dat in de tenlastelegging in de strafzaak tegen Hooijmaijers.

  Maar denk er aan:

  Hooijmaijers is onschuldig tot het tegendeel is bewezen

 6. De rechtbank in Haarlem maakt donderdag met een zogeheten regiezitting een begin met het proces tegen de Noord-Hollandse oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers. Hij wordt verdacht van corruptie, valsheid in geschrift en witwassen.

  Maar denk er aan:
  Hooijmaijers is onschuldig tot het tegendeel is bewezen

 7. Dapper riep Hooijmaijer desgevraagd net in het journaal dat hij onschuldig is. Als je in een huis van bewaring of strafgevangenis die vraag stelt dan zal 90% roepen dat ze onschuldig vastzitten.

  Het openbaar ministerie zal na drie jaar onderzoek echt het risico niet lopen dat ze een zeperd halen.

  In mijn ogen hoort die hork gewoon in voorarrest te zitten zoals vele anderen voor veel kleinere malversaties.

 8. Maar Koos , daar kan een heer van stand met een teer gestel toch niet tegen , met plebs in het gevang ?/ wel nee die komt op een speciale afdeling ” Heren op Stand “

 9. @11 deze onschuldig tot het tegendeel bewezen bestuurder ontvangt van de provincie Noord-Holland gewoon wachtgeld in afwachting van zijn proces.
  Of de provincie bij veroordeling het wachtgeld terugvordert is de vraag.

 10. Stuitend is de oorverdovende stilte van zijn VVD broeders. Geen één heeft de afgelopen dagen het voor hem opgenomen. Geen één heeft gezegd: Ton? Die is zo onschuldig als een pasgeboren lam, het is een hetze tegen onze succesvolle bestuurder. niets van dat alles.

  Ze mompelen wat over zijn bestuurskwaliteiten toen hij nog bestuurder was, over zijn open stijl om dingen voor elkaar te krijgen(!) maar hem verdedigen zit er niet in.

  gevalletje: zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten.
  vraag: hoeveel ‘ waarden ‘ heeft de VVD binnen haar geledingen. En nee over andere waarden binnen de VVD wil ik het niet hebben ((-;

Reacties zijn gesloten.