11 gedachten over “Hoe zou jij je voelen als je in Iran woonde?”

 1. Ik weet niet wat ik zou voelen maar zou er voor zorgen dat ik zo snel mogelijk over een geschikt wapen zou kunnen beschikken om de -door Israël opgehitste Amerikanen- op afstand te houden…

 2. Ik zou met waarschijnlijk Iraniër voelen. En hoe ik eventueel zou kotsen van mijn regering: ik zou wel vechten tegen een US-Israelische invasie.

 3. Goede illustratie, doet denken aan een strategegisch plan tegen Indianenkamp 150 jaar geleden.
  Hoe ik me zou voelen als ik Iraniër was? Als ik het zou opschrijven mag ik zeker weten Amerika niet meer in, mocht Newt Gingrich er straks baas worden. Maar och, tegen die tijd worden in NL `anti-amerikaanse’, dús `antisemitische’ critici, wel op een geheim transport naar een US basis ergens gezet.

 4. Ja, Huib, je kunt zeggen wat je wil maar je moet toch toegeven dat Iran heel strategisch ligt. Ze kan van alle kanten de VS aanvallen. Zo zie je maar weer hoe gevaarlijk dat land eigenlijk is.

 5. Iran voelt zich waarschijnlijk een beetje hetzelfde als Duitsland vlak voor de Eerste Wereldoorlog.

 6. Henk Veldman Schreef:

  Ja, Huib, je kunt zeggen wat je wil maar je moet toch toegeven dat Iran heel strategisch ligt. Ze kan van alle kanten de VS aanvallen. Zo zie je maar weer hoe gevaarlijk dat land eigenlijk is.

  😆 inderdaad.

 7. Henk Veldman Schreef:

  Ja, Huib, je kunt zeggen wat je wil maar je moet toch toegeven dat Iran heel strategisch ligt. Ze kan van alle kanten de VS aanvallen. Zo zie je maar weer hoe gevaarlijk dat land eigenlijk is.

  Uitspraak van de week

 8. Ik vernam juist via het journaal dat de EU geen olie van Iran afneemt wegens haar atoomprogramma.
  Twee weddenschapjes durf ik wel aan te gaan.
  1. Als Iran de EU had geboycot met het leveren van olie (20% van het EU gebruik) zouden hoeden en petten de lucht in vliegen zo blij zou men zijn om nog een reden te hebben om het land aan te vallen die immers had bewezen dat ze al meer dan 50 jaar er in geslaagd zijn hun atoomprogramma geheim te houden wat levensgevaarlijk is voor de vrije westerse wereld en
  2. Iran gaat inderdaad zelf tot een boycot over. Zegt gewoon “Bedankt EU, we waren al van plan om júllie te boycotten”

 9. Ikke himself Schreef:

  Ik vernam juist via het journaal dat de EU geen olie van Iran afneemt wegens haar atoomprogramma.

  No maar heel kort gelden vernamen wij dat de benzineprijs tot recordhoogte is gestegen wegens de onrust in het MO en met name Syrië. Vanaf 1 juni komt er geen olie meer vanuit Iran. Iran dat nota bene 20% van het totaal levert.
  Waarom heb ik nu het vage vermoeden dat straks Shell en andere oliemaatschappijen nogmaals en nogmaals en nogmaals de benzineprijs omhoog gooien en dat ze daarvan de schuld leggen bij Iran? Die arme oliemaatschappijen die steeds maar weer gedwongen worden om de arme onderdrukte automobilist nog meer centen uit de zak te kloppen. Zie http://is.gd/gHxt28 In het 3e kwartaal is de winst slechts met 36% gestegen. 7½ miljard maar. Da’s eigenlijk niks. Van Shell hadden we toch meer mogen verwachten. Maar ja, dat komt door het midden oosten.
  En wedden dat we straks als we voor onze olie weer meer moeten betalen dat we dat wel heel vervelend vinden maar dat het niet aan Shell ligt maar aan Iran?

Reacties zijn gesloten.