Hoe kan de voetbalwet nog meer misbruikt worden?

Bijgaand artikel is overgenomen met toestemming van de auteur, Anarchiel, en verscheen eerder op zijn eigen site.

… door hem ook toe te gaan passen op… zwervers. Ik zie zelf niet de overeenkomst tussen voetbalvandalen en zwervers maar in Almelo schijnt men er geen enkel probleem mee te hebben deze vergelijking wel te maken. Een citaat uit de reactie van schijnbaar uiterst sociaal bewogen burgemeester Jon Hermans:

De burgemeester ziet in de nieuwe wet tegen voetbalvandalisme ook een mogelijkheid om hangjongeren aan te pakken. Almelo kampt met name in de binnenstad met hinder door zwervers. De politie moet regelmatig ingrijpen als voorbijgangers worden lastiggevallen of zwervers rommel achterlaten.

En zo ziet u dus wederom hoe het werkt in Vernederland: lieg de burgers gewoon keihard voor met een of ander lulverhaal over een “voetbalwet” en zorg er vervolgens voor dat die wet de mogelijkheid geeft om elke bewoner van dit trieste landje als potentieel overlastpleger te bestempelen. Eerst wilde men de voetbalwet al gaan gebruiken in probleemwijken, nu zijn de zwervers in Almelo dus aan de beurt. Ik ben heel benieuwd wat de volgende groep van ‘overlastplegers’ wordt die onze weldoeners het liefst zo snel mogelijk gedeporteerd zien. Gezellig!

2 gedachten over “Hoe kan de voetbalwet nog meer misbruikt worden?”

  1. “Hoe kan de voetbalwet nog meer misbruikt worden?”

    Ik denk eerder dat de voetbalwet gewoon (o.a. door burgemeesters) meermalen verkracht is.

  2. Kwartje van Kok, Indentificatieplicht.. Is dit nieuw? Nee dus. Het mooie is natuurlijk wel dat bij elk wetsvoorstel dat dergelijke gevolgen herbergt degene die dit voor het voetlicht brengt als cynicus wordt afgeserveert door de ware cynici in den Haag.

Reacties zijn gesloten.