Hillen (CDA): u kunt kiezen, zorg of TERREUR bestrijding

Hillen wil niet dat er bezuinigd wordt op defensie, logisch dat hij dat vindt. Ik snap nog steeeds niet dat elk land in Europa nog een leger heeft. Waarom is er geen sprake van een Europees leger? Wereldwijd is Europa maar een klein grondgebiedje en dat kan best toe met één leger. Drukt de kosten ook, denk ik. Want echt mensen, Nederland denkt toch niet dat als er iemand een inval wil doen, dat wij die dan tegen kunnen houden met dat anderhalve vliegtuig, die anderhalve tank en dat anderhalve manschap?

Maar die stijging in de kosten in de zorg komen niet doordat er meer zorg wordt gegeven (lees teveel), volgens mij. Dat komt meer doordat er onverstandig met dat geld wordt omgegaan. het wordt teveel uitgegeven aan managers, lokatie’s en andere ‘leuke’ dingen die mensen moeten bewegen om naar een bepaald ziekenhuis te komen. Als al de kosten die gemaakt worden, nu eens gestript worden van bovenaf en dat het meeste geld naar echte zorg gaat (dus ‘onderaan’ zoals de managers dat ongetwijfeld zullen zien), dan zal het iedereen verbazen wat er nodig is en wat er gedaan kan worden met minder.

 

3 gedachten over “Hillen (CDA): u kunt kiezen, zorg of TERREUR bestrijding”

 1. zou er iemand een vinger uitsteken als er een – hahahaha – ‘inval’, of een – bulderdebulder – ‘bezetting aan zou zitten komen?

  de ‘vijand wandelt kalmpjes binnen en allerhande burgers zijn bijdehand genoeg om een wit voetje te halen middels een gouden tip op fluisterende toon: …links gespuis, ze zitten daar…hebben geen werk, in de steeg, om de hoek…fraudeurs, illegaal, wonen met z’n zessen…kinderlokker, vrijgsproken maar levensgevaarlijk…ja, drie hoog….

  blijf staan de vraag: wat is hier te halen
  een zeehaventje met veel coke is misschien interessant
  en madurodam, een stad groter dan nederland
  oja, en het spaarpottenmuseum

 2. Je zou “terreur bestrijding” kunnen gaan opvatten als – niet op VVD stemmen bij de komende verkiezingen. 😆

 3. Ik kan me herinneren dat hij als voorbeeld gaf dat de dreiging van cyberterrorisme ook zeer groot is. Die gaat hij natuurlijk helemaal platbombarderen (met enge computervirussen?). En daar heb je wel 90 generaals en 50 JSF’s a 130.000.000 per stuk voor nodig…

Reacties zijn gesloten.