Hij neemt een glas port en kijkt uit over de Amstel

Veel is het niet meer, het gevoel voor decorum heeft de man op leeftijd al verlaten – zijn haar heeft bijna corpsballengte bereikt – of is het de bedoeling?
Bolkestein spreekt Zijn Hooggeacht Publiek toe.

De Griekse staat is zwak, een groot deel van de bevolking lui.

Dat wil het Telegraafvolk horen. Ook dat het een schande is Wilders en Breivik met elkaar in verband te brengen. Cohen, die is erg – die deelde miljoenen uit aan moslimfundamentalisten met wie hij ook thee dronk.
Glashelder is de éminence grise van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Die nog steeds vindt dat herkenbare Joden Nederland dienen te verlaten. Voor hun eigen veiligheid natuurlijk. Jarenlang is hij voor intellectueel in de Nederlandse politiek uitgemaakt en waarom, dat mag wel blijken uit deze passage:

Met cultureel masochisme bedoel ik dat wij in het Westen ons schamen voor onze rijkdom. Dat we ons schuldig voelen aan de onderontwikkeling van het Afrikaanse continent. Maar we zouden ons niet moeten afvragen waarom arme landen arm zijn. De vraag waarom rijke landen rijk zijn is relevant. Want in het begin waren alle landen arm!

Over hulpverleningsorganisaties:

.. zijn vaak vooral bezig met zichzelf op de kaart zetten met georganiseerde reisjes naar het rampgebied. “Even een kijkje nemen bij die arme negertjes en dan bedelen om giften.”

Eigenlijk, zo blijkt, doet hij nog even een opiniestuk over uit de door De Telegraaf toonaangevend genoemde Wall Street Journal (deel van het Murdochimperium maar dat vermeldt de Telegraaf niet). De meest racistische passages zijn er wel uitgelicht bij dezen. Dat er honger geleden wordt in Somalië terwijl daar ook mensen rijk worden met zeeroverij (“Hier is sprake van een contradictie”) pakken we nog even mee.

Intellectueel. Hij durft het toch allemaal maar te zeggen. En nee, Wilders is niet zijn tovenaarsleerling, want hij is geen tovenaar.
Het probleem van Nederland heet niet per se PVV. Het probleem van Nederland heet VVD. Het probleem wordt extra onderstreept door het gegeven dat ik bij het zoeken naar de tekst van het interview van Bolkestein met de Telegraaf als begintreffers alleen instemmend gehuil van ultrarechts tegenkwam. Tegenspraak van links is niet belangrijk. “Links” is hersendood in Nederland. “Links” wil eigenlijk graag bij Bolkestein en zijn club horen.

Over de mogelijkheid van onderzoek naar de ergste kwaal waaraan Nederland lijdt kan men niet optimistisch zijn. Op zich heeft dat niet met “links” te maken, maar het zou wel helpen als er nog een “links” was.

6 gedachten over “Hij neemt een glas port en kijkt uit over de Amstel”

 1. Ik wil niet bij Bolkestein horen, hij is iemand die willens en wetens mensen manipuleert voor eigen gewin, zoals het een ware VVD’er betaamt. Voor mij is hij een van de mensen die het kwaad vertegenwoordigen. Het kwaad dat Nederland asociaal maakt en mensen aan hun lot overlaat. En de Henk & Ingrid die juichend onder zijn balkon staan, weten nog niet dat zij gewoon offervee zijn, als Bolk zijn hand opsteekt is het met ze gebeurd. Zo gaat dat in de wereld van Bolk. Eten en gegeten worden, precies wat zijn idiote leerling de Haatpruik ook zegt. Niks proberen naast elkaar te leven, vechten moet je, strijden, om bovenop te komen.Om met je glas port over de Amstel en over het plebs uit te kunnen kijken. 😥

 2. Welke partij is links?
  Waarom hoor ik geen links tegengeluid?
  Waarom zie ik partijen die links zouden zijn plots zo rechtsachtig doen?
  Waarom zijn linkse politica die zo links leken, nadat zij de linkse partij uitgestapt zijn plots zo stil en rechts van gedachten?
  Waaromhoor ik geen reacties of kamervrgane van links over de enorme rotzooi die rechts maakt?
  Waarom zie ik op televisie geen kamervragenuurtje meer?
  Waarom wten we zo weinig van onze premier Rutte?zijn leven,relaties,enz.

  Is de politiek dood op PVV na want die hoor je wel,lees je wel over en die vraagt wel kamervragen over enorm belangrijke onderwerpen

 3. vanuit zijn moreel verheven ivoren toren zou Frits B. zich moeten afvragen hoe hij er destijds toe is gekomen om een briefje te schrijven dat begon met: Beste Els

 4. Inderdaad, die pet past iedereen.

  Bij de VVD is het baantje hier, commissariaatje daar, fraude hier, vriendjespolitiek daar. Hele vieze mensen die zichzelf superieur achten aan Mien uit Assen in de bijstand.

  Van Zalm tot Bolk tot Swane, zakkenvullers zijn het.

  Laughing all the way to the bank, zou Mark daarom zo veel giechelen omdat hij na dit kabinet gewoon commissaris wordt bij een van de staatsbanken? Samen met Gerrit is het helemaal giechelen en flipperen.

Reacties zijn gesloten.