Het zwijggeld van CDA en VVD

Dit stuk is eerder geplaatst op de website van GroenLinkser Hans Groen.

De gemoederen lopen hoog op als het gaat om Wilders en Breivik. Er wordt direct verband gelegd, of indirect via het gedachtegoed of Wilders wordt uit de wind gehouden. Zoals door zijn eigen achterban, maar ook door Job Cohen en Tofik Dibi. Dat deze laatste 2 nu ineens de wind van voren krijgen van Wilders, is een teken aan de wand. Wilders heeft de daad wel veroordeeld, maar wil geen moment reflecteren op de oorzaken hiervan. Maar dat CDA en VVD zich ‘veilig’ buiten deze discussie houden, geeft helemaal te denken.

De totale onwil en/of het gebrek van Wilders om maar enig moment te reflecteren op de daad van Breivik, welke geïnspireerd is op het gedachtegoed dat Wilders uitdraagt, is op zijn minst een schoffering van de slachtoffers en hun nabestaanden. Net zo goed als het van het allerlaagste niveau is om 2 politici [Cohen – Dibi] aan te vallen, die juist Wilders afschermen om de rust te bewaren. Ondanks het feit dat het bijna een inkoppertje was voor Cohen, bleef hij kalm en waardig. Het toont het uiterst bedenkelijke niveau van Wilders onomstotelijk aan. Het empathisch vermogen van Wilders heeft het absolute nulpunt bereikt. Geen moment zal hij nadenken of stilstaan bij de consequenties, oorzaak-gevolg. Nee, we blijven gewoon doorgaan en beschuldigen en passant Links er nog eens van dat het allemaal hun schuld is. Een grotere gotspe kan je haast niet voorstellen.

Zijn achterban blijft niet onbetuigd. De doodsbedreigingen aan het adres van links-georiënteerden en linkse politici vliegen je om de oren. Tofik Dibi heeft inmiddels aangifte gedaan van 1 bedreiging. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg, als je de twitters van de PVV aanhang erop naleest. En ook hier zegt Wilders helemaal niets over. Uit alle macht kruipt hij weer in de slachtofferrol en verwijt Links het zwijgen, waardoor hij moet spreken. Wederom rabiate onzin. Ten eerste is het een vals dilemma, daarnaast ontkent Wilders op deze manier de rol van partijen als CDA en VVD, die juist de massa-immigratie hebben mogelijk gemaakt [zie verder Leo Lucassen].

Wat minstens zo verbijsterend is, is het totale zwijgen van CDA en VVD. Ja, de obligate afschuw werd uitgesproken, maar daarna werd het stil. Ondanks het feit dat de aanslag van Breivik een uiterst gevoelige zenuw in de Nederlandse samenleving heeft geraakt. Maar voor Rutte geen aanleiding om te tonen dat hij minister-president is. Om net als de Noorse premier met kalmte en waardigheid, rust te brengen in het land. Blijkbaar vindt Rutte het allemaal prima: “Gaat toch goed zo”.

En waarom zou Rutte zich ook druk maken? Gaat nog altijd goed in de peilingen. Zijn gedoogpartner blijft keurig in zijn hok. En zolang dit kabinet zich aan het gedoogakkoord houdt, blijft dat ook zo. Het gedoogakkoord werkt op die manier als zwijggeld. Ja, af en toe eens een plaagstootje van Verhagen die met hetzelfde gemak weer werd teruggespeeld. En Rutte vond het prima. Het kabinet moet blijven zitten is het belangrijkste motief. Dat ondertussen de helft van Nederland en de Noorse bevolking door Wilders wordt geschoffeerd deert het CDA en VVD niet. En dan vinden de heren het vreemd dat Nederland langzaam uiteen scheurt. Het doel heiligt werkelijk alle middelen.

1 gedachte over “Het zwijggeld van CDA en VVD”

 1. Iemand die op een verbaal zeer onbeschofte en botte wijze een bepaald gedachtegoed uitdraagt, kan nooit en te nimmer verantwoordelijk worden gehouden voor de gruwelijke en laffe slachtpartij onder kamperende jongeren door een verblinde Arische ‘eenling’, die eerst de aandacht van hulpverleners afleidde met een dodelijke autobom in het politieke centrum van Oslo. Dat zeggen vertegenwoordigers van linksmenschen of linksigen zoals ze wel degenererend genoemd worden en zo is het ook.

  Het aandringen op het matigen van dat taalgebruik wordt door de zeer narsistische tempelier woest demoniseren genoemd. Nu draait hij de wereld wel om, want demoniseren is een hobby van rechts, getuige: ‘De kogel kwam van links’, ‘Links is verantwoordelijk voor alle ….(vul maar in)’ en ‘Ik word gedemoniseerd’. De Limlander met het calimero-complex verwart links en rechts wel meer, want de hobby’s van rechts noemt hij altijd linkse hobby’s, zoals:
  – de massa-immigratie uit Zuid-Europa, Noord-Afrika en Oost-Europa, die voortkomt uit de eeuwige wens van de economische elite om goedkope, onmondige loonslaven;
  – de subsidies, zoals degene die voor de economische elite 52% of meer opleveren van de af te dragen rente voor dure over de top hypotheken (vila-subsidie) en die voor het betaalde voetbal waar de economische elite in VIP-boxen zaken doet (PSV, Vitesse, Feijenoord etc).

  Waarom de socialistiche partijen altijd van alle misère de schuld krijgen, is mij een raadsel, want in de afgelopen 50 jaar heeft het CDA in een of andere vorm 42 jaar de lakens uitgedeeld, de VVD heeft 34 jaar op het pluche gezeten en is de PvdA slechts 22 jaar coalitiepartij geweest en heeft D’66 maar 16 jaar regeringsdeelname. Andere partijen die ik vind menselijk te zijn, hebben nog geen enkele regeringsverantwoordelijkheid gedragen.

  Nu we het toch over regeerverantwoordelijkheid hebben, direct al na de stembusgang zijn er enkele verkiezingsbeloftes door deze parmantige leider van de Partij voor Veroorzaken van Verdrukking bij het oud vuil gezet, iets waar hij de multiculturalistische elite altijd van beschuldigd: keizersbedrog.
  – De pensioenleeftijd, die niet verhoogd moest worden, maar de economische elite zit na de door Henk en Ingrid betaalde studie toch nog niet aan een 45-jarig of langer arbeidsleven: dus die pensioenleeftijd kan makkelijk omhoog;
  – De EU, die opgeheven moest worden en de gulden die weer ingevoerd moest worden, maar de economische elite heeft nu eenmaal afspraken gemaakt in Barcelona: dus toch maar in stand houden.

  De door deze achterbakse, verkiezingsbedrog plegende partij gedoogde economische elite
  – kan blijven gokken op de beurzen met het (spaar)geld van Henk en Ingrid uit o.a. de pensioenfondsen;
  – kan blijven grootgraaien, want van de zware crisis in de financiële wereld is niets geleerd integendeel, de belastingcenten van Henk en Ingrid worden gebruikt om de exorbitant hoge bonussen te betalen,
  – kan blijven doorgaan met het afbreken van de verzorgingsstaat door overbodige en vaak dure bezuinigingen ten koste van de werkgelegenheid van Henk en Ingrid;
  – kan blijven doorgaan met het privatiseren van overheidstaken, zodat Henk en Ingrid steeds meer voor steeds minder moeten betalen aan de economische elite.

  Dat is ook waarom onze minister-president, de oppervertegenwoordiger van de economische elite, geen uitspraken doet over dit inktzwarte fenomeen. En daarom mag deze peroxideverslaafde een tsunami van leugens, valsheden en verzinsels over de marxistische of multiculturele samenleving blijven roeptoeteren. Alle onderbuikgevoelens mogen op walgelijke wijze misbruikt worden om het gedachtenloze stemvee te verleiden en de economische elite aan de macht te houden.

Reacties zijn gesloten.