Het rapport dat iets gaat opblazen

(Eerder verschenen op het tijdelijke Superkrapuul)
 
Houd u stevig vast aan uw stoel de komende dagen, want Het Rapport zit eraan te komen. Het Rapport dat in opdracht van Wilders door bij voorbaat Eurosceptisch advieskantoor Lombard geschreven is, en overeenkomstig die opdracht zal aantonen dat wij direct de Euro uit moeten stappen. Het Rapport dat volgens sommigen de Eurozone gaat opblazen.
Nederland de Euro uit, en Wilders de coalitie uit, daar gaat dat rapport op neerkomen, want het zal een geïsoleerd standpunt van de PVV blijken te zijn. Als het om minder makkelijk door te voeren maatregelen gaat dan wat moslimpje-pesten zal Wilders zijn dappere coalitiegenoten niet zo makkkelijk tot concessies kunnen dwingen.
Waarschijnlijk zullen die extra 15 miljard bezuinigingen door de PVV aan de Euro en/of de Grieken worden toegerekend, en al eerder had Wilders aangekondigd extra bezuinigingen vanwege de Grieken niet te zullen accepteren.
Vervolgens zal de PVV bij de volgende verkiezingen gaan proberen de SP als verraderlijke Eurofielen proberen weg te zetten, maar dat gaat zeker niet zo makkelijk lukken, want de SP is eenvoudigweg nooit zo eenduidig Eurofiel geweest.

Nee, behalve het ego van Wilders maakt dit rapport nog de meeste kans deze coalitie op te blazen.

20 gedachten over “Het rapport dat iets gaat opblazen”

 1. vooralsnog zitten de dames en heren van de PVV heerlijk op het pluche en vinden ze de euro’s die maandelijks worden bijgeschreven eigenlijk wel prima

  Henk & Ingrid balen misschien als een stekker maar hij zal er niet uit gaan

  zelfs mevrouw Sap van de stekker voelt er diep in haar hart wel voor om lekker door te modderen in de huidige samenstelling van de TK want de peilingen zijn niet zo florissant, het valt ook niet mee om de linkse kiezer te paaien met een rechtse agenda en een beweerdelijk groen sausje, nichemarketing heet dat…

 2. Ik heb bezwaar tegen de tendens van dit stuk, sorry.
  Waarom zou dit rapport minder van waarde zijn , dan andere rapporten.
  Waarom gelooft men bijna blindelings het CPB of ING.
  Ook dit is met een bedoeling geschreven.
  Waarom zei men dat Griekenland niet failliet mocht gaan, anders was de ramp niet te overzien.
  Na een jaar zijn de geluiden wel HEEL anders.

 3. #2 `Ik heb bezwaar tegen de tendens van dit stuk’

  Ja, dat kun je hebben, maar ga dan de Telegraaf lezen.

 4. 3
  Abdul Alhazred
  Nee, ga ik niet lezen.
  Want dan zit ik weer met een vooringenomen standpunt.
  Ik wacht het rapport af, en haal de bruikbare dingen eruit.
  Dan pak ik de rapporten van CPB en ING erbij.
  En zo vorm ik mijn mening.

 5. @3 nounou, dat is wel weer erg drastisch. iemand mag het best op fatsoenlijke wijze met mij oneens zijn zonder gelijk voor straf de Telegraaf te moeten lezen, dat gun ik Theo nou ook weer niet 😉

 6. Blijft lachen met links. Men is zo bang en de weg kwijt. PVV zal altijd blijven bestaan en groot blijven. Links ziet dit graag anders, maar ondanks de mega hetze in de media (een scheet is al nieuws) komen ze er altijd sterker uit. De daling in de peilingen was ook tijdelijk, maar ja MAO Roemer biedt voor vele bange mensen de oplossing. Te lachwekkend…..ik wens een ieder een heerlijk rechts 2012 toe en de komende jaren.

 7. @8

  het Duizendjarige Rijk van de LPF heeft het ook niet gehaald, altijd is wel erg lang

  en vroeger was 2x het aantal zetels van het CDA indrukwekkend, tegenwoordig lachen we daar om

  ik wens iedereen veel geluk, materiële-en immateriële rijkdom, resultaten uit het verleden bieden weliswaar geen garantie voor de toekomst maar het huidige kabinetsbeleid staat daar eerder aan in de weg dan dat het wezenlijk bijdraagt

  heerlijk? over smaak valt niet te twisten, over resultaten wel

 8. #8 `PVV zal altijd blijven bestaan en groot blijven.’

  Wie bruin denkt zal zwart verscheiden.

 9. @2

  Waarom zou dit rapport minder van waarde zijn dan andere rapporten?

  Omdat Lombard al jaren de EU verkettert. Het is met andere woorden niet geschreven door zo onafhankelijk mogelijke deskundigen. Hordes economen staan al klaar om de resultaten van Lombard van tafel te vegen.

 10. 12
  sjaax

  Zullen we eerst de inhoud eens afwachten.
  Denkt u nu werkelijk dat het rapport van ING onafhankelijk is.
  Met de huidige politieke invloed op instellingen is zelfs de onafhankelijkheid van het CPB in het geding.
  Hoewel ik aan het laatste rapport toch de meeste waarde zal hechten.
  Ik wil mij een onafhankelijk beeld kunnen vormen.
  Van de ene en de andere kant bekeken.
  Dus in dat opzicht is het rapport van Lombard belangrijk voor mij.

 11. @12 Het is een hardnekkig misverstand, dat onderzoek überhaupt onafhankelijk kan zijn…

 12. @8
  Waarom mogen jullie constant jullie tegenstanders als massa moordenaars wegzetten, maar lopen jullie te janken als het andersom gebeurt.

  Jullie hebben mensen al PolPot en Mao genoemd (zowel Marijnissen als Roemer), waar slaat dat eigenlijk op. Ik vind dat eigenlijk net zo goed een Godwin waar je je dan aan schuldig maakt, en het maakt mij alleen maar geirriteerder als gespreks partner. Je wilt toch respect van mijn kant voor jullie “beweging”moet je vooral zo beginnen met een gesprek.. krijg je vanzelf er een keer een ram voor van iemand die dat niet pikt. En nee dat is geen dreigement, gewoon een tip. Als ik Rutte met Videla vergelijk kan ik ook een ram verwachten als ik dat constant doe op verjaardagen.

 13. Hmmme, rechts, staat voor oorlogen, een kritiekloze kijk op de vrije markt en een enorme crisis. Als het kan schijt aan mensenrechten en een hoop gebral. Dat men nu massaal naar de sp gaat, is dus omdat Henk en Ingrid niets meer in hun portemonnee hebben dankzij rechts. De pvv is niets meer dan een stel corrupte brallers, die te laf zijn om verantwoording te nemen ergens voor. Moet je daar dan trots op zijn? Het blijft mijn theorie dat als je daar op stemt je rijp bent voor een opname ergens in een psychiatrische inrichting, maar dat is ook al weg bezuinigd en dus mag de burger het opknappen.

 14. @Theo, de PVV als ultrarechts verlengstuk van VVD heeft voorbereidingen voor het failliet van bijvoorbeeld Griekenland getroffen. Of de euro daarna volgt is de vraag, doch het moment van het onderzoek is veelzeggend.

  Jean-Claude Juncker heeft al Griekenland gewaarschuwd.

 15. 18
  nexus m.
  Hebt u al de voorwaarden gehoord die aan de volgende hulp wordt gevraagd door de troika.
  Pensioenen 35% omlaag.
  En lonen in de industrie 25% omlaag.
  Als de Grieken ook kreperen, het interesseert hun niks.
  Men is aan het vragen om een revolutie.
  Maar als Griekenland valt, is Portugal aan de beurt enz enz.
  Maar het heeft niks met het rapport van lombard te maken.
  Ik wil de berekeningen wel eens zien.
  En hoe zijn de verhoudingen met andere pro euro rapporten.

 16. Ik heb ook oa Nigel Farage gehoord, die zei dat men zou zich zorgen moeten maken dat EU Griekenland tot het uiterste in het nauw drijft want wanhopige mensen zijn tot alles in stand.

Reacties zijn gesloten.