Het minder perfecte telefoongesprek van Donald Trump

Steeds als je denkt dat het niet achterlijker kan, bereikt de regering Trump weer een nieuw dieptepunt: behalve het “perfecte telefoongesprek” dat Trump op 25 juli van dit jaar voerde met president Zelensky van Oekraïne, onthulde voormalig ambassadeur van Oekraïne Bill Taylor tijdens zijn hoorzitting in het Congres dat de dag erna een medewerker van hem toevallig nog een ander gesprek van Trump opving.

Het belangrijkste punt daarvan was dat Trump direct al navraag bij EU ambassadeur Sondland bleek te doen of Oekraïne al een beetje opschoot met het geëiste onderzoek naar de Bidens, waarmee de perfide bedoelingen van Trump nog eens benadrukt werden.

Het achterlijke ervan is HOE die medewerker dat opving: Sondland belde namelijk vanuit een restaurant (achterlijk punt 1) de president van de Verenigde Staten op via een mobieltje (achterlijk punt 2) naar Trumps onbeveiligd mobieltje  (achterlijk punt 3). Trump loeide daarbij blijkbaar zo hard in de telefoon dat Taylors medewerker hem een tafel verderop in datzelfde restaurant gewoon kon verstaan. Maar gezien het feit dat dit in de Oekraïne plaats vond (achterlijk punt 4) was hij niet de enige die meeluisterde, maar had gezelschap van op zijn minst de Russen en waarschijnlijk de hele wereld.

Vandaag deel twee van de openbare hoorzittingen in het impeachmentonderzoek. Is de popcorn misschien in de aanbieding?