‘Het falen van de oppositie’

Marcel van Dam doet een eerste aanzet voor een progressief akkoord dat bij de volgende verkiezingen aan het electoraat kan worden voorgelegd.

René Cuperus hekelde in zijn column het falen van links bij de bestrijding van het meest rechtse kabinet van na de oorlog, nota bene ook nog een minderheidskabinet. Hij pleit, net als in 1972 gebeurde, voor het opstellen van een progressief akkoord dat bij de volgende verkiezingen aan het electoraat kan worden voorgelegd.

Want, zegt Cuperus, er staat heel wat op het spel. Er dreigt in Europa, ook in Nederland, een sluipende overname van het Amerikaanse sociale systeem met ongehoorde ongelijkheid, heftige criminaliteit, een totaal uitgeholde verzorgingsstaat en afnemend onderling vertrouwen. Hij pleit voor aansluiting bij het Scandinavische model in plaats van het Angelsaksische. Dat vraagt om een nieuwe doorbraak, een groot gebaar.

Marcel van Dam in de VK.

2 gedachten over “‘Het falen van de oppositie’”

  1. “.. omdat ook de linkse partijen hun ideologie ondergeschikt hebben gemaakt aan een amoreel pragmatisme dat besmet is met het populistische virus.”

    De beste manier om de publieke opinie te laten beslissen is dagelijks het gewone leven (dus niet de afgelikte soaps die dagelijks op de teevee verschijnen) in de VS te vergelijken met de dagelijks leven in de Scandinavische landen met korte documentaires.

    Iedereen met een gezond verstand zal zelf snel zijneigen mening kunnen maken.

    Eerste maatregel: zoveel mogelijk ophouden met de propagandistische Holywood troep op de televisie.

Reacties zijn gesloten.