Het CDA; politiek vulmiddel

”Dit is een evenwichtige uitspraak waarbij de rechter aangeeft dat de uitspraken van Geert Wilders vallen binnen de ruimte van het maatschappelijk debat. Het CDA hecht er zeer aan dat dit maatschappelijke debat met respect en fatsoen wordt gevoerd”

aldus CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma in een reactie.

“Het CDA zal Geert Wilders hierop blijven aanspreken als mensen onnodig gekwetst worden door zijn uitspraken.” voegt hij nog krachtdadig toe.

Heb jij, Van Haersma Buma, het idee dat het Wilders ook maar EEN Reet kan schelen waar jij hem al dan niet op aanspreekt? Denk jij, Van Haersma Buma, niet dat het hem veel meer kan schelen of jij en jouw eenentwintig zetels politiek vulmiddel ja of nee in een coalitie met de PVV wensen te blijven?

Zolang jij op die laatste vraag geen afdoende antwoord weet te formuleren zou ik, als vormloze tube plamuur zijnde, dit slijmopwekkend gewauwel voor me houden, Van Haersma Buma.

4 gedachten over “Het CDA; politiek vulmiddel”

 1. Maar het is nog pijnlijker als je bekijkt, hoe andere fractievoorzitters (PvdA, D66, GL en het zullen er wel meer zijn), verheugd, verblijd en verrukt zijn met het vonnis. Allemaal zalvende woorden, allemaal even hypocriet. Een bepaald soort mening en meningsuiting hoort “never nooit niet” thuis in onze samenleving en dus zeker ook niet in de Tweede Kamer…

  PvdA-leider Cohen vindt dat de uitspraak “heel veel ruimte biedt om in de samenleving het debat op het scherpst van de snede te voeren. En ik ga daar graag aan meedoen. Als het nodig is, zal ik Wilders in het debat ook bestrijden.”

  (Quoted from here: http://tinyurl.com/6fo39x8)
  Sorry, geen cynische opmerking ditmaal…
  😉

 2. Dibi, in het verlinkte artikel, is natuurlijk geen fractievoorzitter, maar het punt blijft hetzelfde…

 3. “”Dit is een evenwichtige uitspraak waarbij de rechter aangeeft dat de uitspraken van Geert Wilders vallen binnen de ruimte van het maatschappelijk debat. ”

  Volgens aanvoerder van de christelijke stemvee.

Reacties zijn gesloten.