Hero Brinkman: af en toe een dode en het leger erop af

‘Er mag best af en toe een dode vallen door een politiekogel’, deze opvallende uitspraak doet Hero Brinkman, die jarenlang politieman was in Amsterdam, in een boek over handhaving in Nederland.

Hij vindt dat de politie zwaar tekortschiet in haar handhavingstaak en beweert dat er zo nu en dan best een dode mag vallen door een politiekogel. Ook zou hij graag zien dat het leger wordt ingezet bij de handhaving van de openbare orde.

Ook Hero Brinkman blijkt naar voorbeeld van zijn oorspronkelijke partij sekte dus een goed gevoel te hebben voor Orwelliaanse namen. Waar er sinds 1945 geen partij is geweest die zoveel vrijheden wou inperken als de Partij voor de Vrijheid, blijkt de kersverse, toch zo goedlachse, leider van de Onafhankelijke Burgerpartij voorstander te zijn van maatregelen die we vooral kennen van landen waar met name de onafhankelijkheid van de burger ernstig bedreigd wordt door hard optredende politie, inderdaad vaak ondersteund door het leger.

Met dit soort oplossingen snoept hij gegarandeerd de nodige zetels weg bij PVV/VVD.

Och, zolang je nog maar overeind staat doet een schedelbasisfractuurtje meer of minder er ook niet toe, volgens de voormalige ‘Rambo van de Bellamybuurt’.

3 gedachten over “Hero Brinkman: af en toe een dode en het leger erop af”

 1. Na rijp beraad met onze demissionaire mp voor iedereen heeft hij besloten zijn verkiezingsprogramma, inclusief deportatieparagraaf, te presenteren in de Hollandse Schouwburg.

  Ik ben benieuwd hoe Hero reageert als een lelieblanke puber uit de Beemster het dienstwapen van de plaatselijke bromsnor ontfutselt en vervolgens een politiekogel door zijn fuckbuddy Jacky jaagt.

 2. Hero Brinkman, dat is toch diezelfde ‘mislukte smeris’ die het wel héél prettig vond, om tijdens zijn ME periode flink met de wapenstok te slaan? Was hij niet diegene die vanuit het mishandelen een pervers genoegen wist te halen en dit zelf naar buiten bracht, tijdens een of ander interview? En nu heeft die bastaard er tevens geen moeite mee, wanneer er iemand overhoop wordt geknald, met de dood als gevolg?

  En dat noemt zich nu een politicus? Hoe vinden de rest van de dames/ heren politici het eigenlijk, om met zo’n agressieve individu te moeten samenweren? Wat zal God in de hemel daar nou eigenlijk van denken? (vrij naar Kees v/d Staaij)

  Overigens, meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat lieden zoals Brinkman zich tevens maar wat graag laten geselen met een zweep, in een onderdanige rol. (Te lui om onderzoeken erbij te zoeken)

 3. Deze uitspraak van Brinkman is een typisch voorbeeld voor de mate van hersenspoeling die ons land heeft getroffen. Tevens getuigt het van de grenzeloze arrogantie van de zichzelf vererende rechtse burger.

  ” Er mag best af en toe een dode vallen door een politiekogel’

  Hiervan kan ik opmaken dat mijn medeburger Brinkman denkt dat de politie vrijspraak brief heeft om naar eigen zin burgers te gaan vermoorden.
  Hoe gestoord moet je zijn om dit openbaar te doen propageren en hoe hersengespoeld moet je zijn om dit klakkeloos te gaan accepteren?. Nederland is erg ver doorgedraafd.

  Nu zal ik u de volle betekenis van deze zin van Brinkman laten zien waar ik op geen enkel manier ooit akkoord kan zijn – we zullen maar een toelichtende woord aan deze zin toevoegen en dan weet u meteen wat Brinkman eigenlijk zegt:

  “‘Er mag best af en toe een dode – politicus – vallen door een politiekogel’ (aldus Brinkman die in het Parlement graag met zijn uniform zit).

  Wat was dit alweer met Volkert?

Reacties zijn gesloten.