Henk Kamp: werkloze kan kreperen en/of aan de slag

Anders pakken we hem/haar zijn uitkering af.

Kamp vindt dat mensen zonder werk maar alles aan moeten pakken wat ze wordt aangeboden. Heb je lichamelijke klachten? Niks mee te maken, gewoon zwaar werk in de tuinbouw en in de haven gaan doen. Ga je vanzelf dood, ruimt lekker op, net als vroeger in de mijnen en de fabrieken.

Woon je nu te ver van werk dat je zou kunnen doen? Ga maar verhuizen! Als je al een tijdje zonder werk bent, je rot hebt gesolliciteerd, al je spaarpotjes zijn aangesproken en zijn nu leeg, hoe kun je dan in hemelsnaam verhuizen, malloot!
Ruk die kinderen van school, man/vrouw uit sociale gemeenschap (waar misschien nog wel wat opvang van komt), hup weg, werken zul je met je luie donder!

Want daar wordt vanuit gegaan door deze walgelijke minister van dit walgelijke kabinet. Wanneer gaan ze bedrijven eens verplichten om mensen die ouder dan 25 jaar zijn aan te nemen? Ik ken genoeg mensen die ouder zijn dan 25 en graag willen werken, maar nergens een baan kunnen vinden. Redenen? Te hoog opgeleid voor de functie, of er was net een betere kandidaat, of met uw achtergrond gaat u het misschien wel niet naar uw zin krijgen in ons bedrijf. Allemaal mensen die gewoon aan het werk willen, heel graag, maar nergens binnen komen. Want de uitkeringen in Nederland zijn echt niet zo hoog dat je er leuk en riant van kunt leven. Het is schrapen en schrappen. Altijd.

Straks krijgen we weer de werkverschaffing, heeft dit kabinet al natte dromen van volgens mij.

Ow en laten we ook niet vergeten dat de Grote Depressie net als nu de crisis is veroorzaakt door grootgraaiers die zo geloven in ‘marktwerking’ en vooral in de kreet: Arm zijn is een keuze!

9 gedachten over “Henk Kamp: werkloze kan kreperen en/of aan de slag”

 1. Kamp heeft niet zo’n behoefte aan correct redeneren uitgaande van feiten. Vergelijk fulltime bijstand met parttime werken, en voila: werken loont niet.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/3040862/2011/11/18/Minister-Kamp-heeft-ongelijk-bijstand-is-niet-lonender-dan-werken.dhtml
  Dit doet me denken aan Teeven die mensen uitlevert aan de US of selectief uit een onderzoeksrapport citeert bij het aanprijzen van zijn maatregelen. Dit soort rechtse politici gunt zichzelf de ruimte waar zij er een levenstaak van maken anderen zo strak mogelijk de maat te nemen.

 2. Uit het VK artikel: ` Zo is hij teleurgesteld dat het nog nauwelijks lukt werklozen in te zetten in de tuinbouw, waar veel buitenlanders werken. Argumenten dat het bijvoorbeeld voor werkzoekenden in Rotterdam geen doen is om naar de kassen in het Westland te gaan, snijden volgens hem geen hout. ‘Er worden nu ook al busjes ingezet. Als er werk is, moeten mensen aan de slag of de uitkering wordt ingetrokken.’

  Haha, deze man is wereldvreemd. Tuinders willen juist helemaal geen NL steuntrekkers omdat die twee linkerhanden zouden hebben in tegenstelling tot Polen en Roemen die als boerenknecht zijn geboren en ook nog eens voor een appel & een ei willen werken.

  Mensen zonder werk die vrijwilligerswerk willen doen dat ze zelf uitkiezen mogen dat niet in veel gemeenten: de gemeente bepaalt wat je doet en moet. Zelfs mensen die al jaren met behoud van uitkering zinvol vrijwilligerswerk deden moeten veelal iets doen wat de gemeente voorschrijft.
  Zo verdwijnt elke motivatie, het is puur pesterij, vooral gezien in het licht van de riante regelingen die er zijn voor ontslagen ambtenaren en mislukte burgemeesters en kamerleden.

 3. @ 2 klopt helemaal.
  Even schandalig als dit voorstel van Henk Kamp zijn de omstandigheden van deze Poolse werknemers,
  als deze vervangen moeten worden door onze “eigen” mensen gaat dit veel meer kosten en ze zullen zeker niet onder zulke barbaarse omstandigheden willen werken. Deze regering knijpt een oogje dicht en doen alsof hun neus bloed als en opeens is er geen integratieprogramma voor Poolse werknemers meer nodig kost ze veel teveel werk en inspanning, die straks weer een trap onder hun achterste kunnen krijgen als het vuile werk weer is opgeknapt en gaan ze weer lopen zeiken over “vreemdelingen” die zich hier niet aanpassen. De geschiedenis gaat zich weer herhalen, zou toch eeuwig zonde als ze straks hun kerstpakketje niet krijgen. Werkverschaffing noemen ze dat heel sjiek, gewoon moderne slavernij.

  http://www.arbo-online.nl/artikelen/veel-uitbuiting-poolse-arbeiders.28373.lynkx?thema=Home

 4. Op vkbanen.nl: “‘De hardere aanpak moet in 2013 ingaan. Regeringspartijen VVD, CDA en gedoogpartner PVV hebben afgesproken dat uitkeringsgerechtigden die door hun gedrag of kleding verhinderen om aan het werk te komen, dit sneller moeten voelen.”‘

  “‘Marie met de strik Peesde vanuit een zogenaamde sigarenwinkel op de hoek van het Groenewegje en de Abr. Ambtstraat. Zij zat dan in de vensterbank voor de etalage, ze was dik en met een grote roze strik op haar hoofd zat ze te pronken en te lonke”‘ http://brs-denhaag.nl/wijkkranten/wijkkrant51.pdf

  Lees vooral ook het hele wijkkrantartikel. Ik voel mij zeer aangesproken want deze beelden en geschiedenissen zijn onuitwisbaar in mijn geheugen terecht gekomen. Maar als Henk Kamp mij de hoer wil laten spelen mag dat dan alsjeblieft DAN WEL MET EEN STRIK IN MIJN HAAR. Dan zal ik ook mijn haar nog langer laten groeien dan nu, want de nazi’s stonden in de oorlog aan de andere kant van mijn Ambachtschool twee rijen dik voor de deur van tante Stien voor een beurt.

 5. gaap, van henk krijg ik altijd slaap.
  deze uitspraken hebben ik afgelopen 30 jaar al zo vaak gehoord.
  #haagsebluf

  hoe moet ik me dit voorstellen

  trrrring
  (per ongeluk deur open)
  ja, we hebben een baantje-in-de-bollen, schuift 3,10 euro per uur
  nee, het is bruto
  leuk, waar is het?
  (…)
  da’s te ver weg
  je moet werken daar, dan moet je maar verhuizen
  maar ik heb geen huis
  zoek er maar een dan
  en snel
  volgende week komen we terug

  slaap lekker henk k.

 6. Op zich is mensen trachten te laten werken die geen werk hebben, helemaal geen rare gedachte lijkt me. Het socialisme heeft iig nooit bedoeld mensen thuis te laten zitten met een uitkering zonder er actief iets voor te betekenen.

 7. 14-5-1948 Schreef:

  Op zich is mensen trachten te laten werken die geen werk hebben, helemaal geen rare gedachte lijkt me. Het socialisme heeft iig nooit bedoeld mensen thuis te laten zitten met een uitkering zonder er actief iets voor te betekenen.

  Wat doe jij voor de kost? Hoe vaak heb jij gesolliciteerd in je leven? Trek jij steun? Zo ja, wat doe je ervoor?
  Waarschijnlijk lijk je mij, gezien je nick, zo’n typ dat altijd dik betaald wordt middels netwerk van de Joodse Lobbie. Bij de D-base van de Sociale Dienst, (waar ik inkijk in heb) kom je namelijk zelden Joodse namen tegen. Wel veel Arabische. Bij het personeelsbestand van SZ kom je wèl weer genoeg joodsige namen tegen. Raar.

 8. Je kunt zeggen wat je wil maar dit kabinet kiest toch maar eventjes wel mooi voor “werk boven inkomen”.
  Werkgevers zijn daar ook een groot voorstander van.

Reacties zijn gesloten.