Henk Bleker en de Hedwigepolder

Henk Bleker heeft naar eigen zeggen de oplossing voor de Hedwigepolder:

Nederland wil de Zeeuwse Hedwigepolder deels ontpolderen als compensatie voor het uitdiepen van de Westerschelde. Maar veel partijen in de Tweede Kamer zijn kritisch over het plan van staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw). Hij hoopt dat een akkoord van Brussel voor fracties de doorslag zal geven voor een goedkeuring van de maatregel.VK

Bleker wil dus een derde van de polder onder water laten lopen en pusht de oppositie eigenlijk een beetje in zijn eigen bekrompen gedachtegang. Als de EU het goed vindt, moet de Kamer er ook maar mee instemmen.
Ik ben benieuwd wat Hansje Brinker, aka Prof. Dr. Mr. Ing. Richard de Mos, gaat doen.

Gister was CDA “dissident” Ad Koppejan nog in Nieuwsuur om te melden dat hij nog heul veul vragen had voor Bleker. We weten inmiddels allemaal wat dat betekent. Lees hier meer wat Koppejan er van vindt en trek uw eigen conclusie.

Er was nogal wat reuring gister over het feit dat Henk Bleker zijn verhaal bij Pauw en Witteman wel wilde vertellen en de Kamer in de kou liet staan. Met andere woorden, hij schoffeert hiermee de Kamer. De leden moesten maar naar PenW kijken om geïnformeerd te blijven!
Het wordt met de dag gekker met het gedoogwrak.
Ik zeg afzinken die handel en dat kan mooi in de Hedwigepolder. Is het niet in het water dan toch zeker lekker diep in de Zeeuwse klei.

4 gedachten over “Henk Bleker en de Hedwigepolder”

  1. Koppejan laat zijn oren al hangen en lult wat over hoe positief het allemaal wel niet is dat slechts een derde van dat poldertje onder water komt te staan. Praat dezelfde zinnetjes als de CvdK Peijs over “tot hier en niet verder” . Koppejan is een volksvertegenwoordiger van niks: principes voor de Bühne maar in werkelijkheid net zoveel lef als een Zeeuwse Creuse tegenover een partje citroen. De Zeeuwse bevolking zou uit boosheid over zijn farizeeër gedrag Koppejan met mosselzaad en bolussen (Zeeuws voor pek en veren) over de Westerschelde moeten jagen.

Reacties zijn gesloten.