Heeft het kabinet de stem van Johan Robesin met leugens afgetroggeld?

Op 8 april j.l. kreeg staatssecretaris Bleker een brief van het directoraat-generaal milieuzaken van de EU, waarin staat dat de Europese commissie niet zal aarzelen een zogeheten ‘inbreukprocedure’ te beginnen, een juridische procedure bij het Europese Hof om Nederland te dwingen afspraken na te komen met betrekking tot het onder water zetten van de Hedwigepolder.

8 april, dat is dus ruim vóór de Eerste-Kamerverkiezingen geweest.

Johan Robesin beweert zelf dat hem op 14 april beloftes zijn gedaan tijdens het beruchte Torentjesgesprek door Mark Rutte dat hij zijn kabinet maximaal in zou zetten om ‘het ontpolderspook voor eens en voorgoed uit Zeeland te verjagen’.

Als Robesin de waarheid spreekt over de aan hem gedane toezeggingen heeft het kabinet hem dus welbewust een belofte gedaan waarvan ze wisten dat ze die zeer waarschijnlijk niet hard konden maken, om dan in elk geval de uiterst wankele meerderheid met gedoogsteun van de PVV èn de SGP in de Eerste Kamer veilig te stellen.

Ik heb het nog even voor u nagerekend met restzetels en zo, maar voor het aantal zetels van de PVV (waarop Robesin geïnstrueerd was te stemmen) maakt het achteraf gezien niet uit. Wat niet wegneemt dat het een uiterst vuile en leugenachtige truc van het kabinet is geweest indien Robesin de waarheid spreekt.

2 gedachten over “Heeft het kabinet de stem van Johan Robesin met leugens afgetroggeld?”

  1. Dus als Bleker tussen 8 en 14 april niets over die EU-brief verteld heeft, tegen Rutter en Wilders, kunnen zij nog zeggen; ‘Wir haben es nicht gewusst.’

Reacties zijn gesloten.