Je hart begeeft het? Zoek het lekker zelf uit aansteller

Steeds vaker lees ik berichten en denk: dit kan toch niet waar zijn? Mensen met hartfalen of gehoorproblemen krijgen straks wellicht hun behandeling of medicijnen niet meer vergoed. Het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) denkt dat dit de consequentie kan zijn van de kabinetsplannen om 1,5 miljard euro te bezuinigen op het basispakket in de zorg. Dit stond vrijdag jongstleden in het AD en andere kranten.

De besparing is volgens het CVZ mogelijk ( ze zoeken dus gezellig mee) door het schrappen in de vergoeding van ongeveer twintig aandoeningen, die allemaal een relatief lichte ziektelast hebben. Ze variëren van onvruchtbaarheid en een lichte vorm van COPD tot astma en incontinentie.

“Relatief lichte kwalen”  blijft het maar in mijn hoofd dreunen. Waar relateer je dat dan aan?  Als hartfalen of doofheid al lichte kwalen worden genoemd, kan uiteraard wat nóg minder “licht”  is, ook wel uit de verzekering. Wat eenvoudiger zou zijn is “dood” als ijkpunt te nemen. Ga je er niet direct dood aan, is het eigenlijk geen ziekte maar een beetje vervelend, verder niets.

Deze “lichte” kwalen zijn een hele grote last voor mensen, voor iedereen en zeker voor ouderen. Voel je hem? Zo langzamerhand moeten ze maar eens  oprotten die ouderen en andere aanstellers.

Nederlandse zorgverzekeraars maakten vorig jaar een winst van ruim 1,4 miljard. Edith Schippers minister van Volksgezondheid (of onrendabelenvernietiging?), is hier zeer over te spreken. Volgens haar blijkt hieruit dat concurrentie in de zorg goed werkt. Logica: 1,4 miljard winst, dus 1,5 miljard bezuinigen.

Jullie gore markt werkt goed hoor E.Schippers. Slimme mensenvernietiging anno 2013 is het, want je hebt namelijk geen concentratiekampen nodig (duur, prijskaartje en kosten-baten). Laat ik maar vast schrijven dat ook gehandicapten vernietigd werden, voordat we weer op de vingers getikt worden door de Bruinen dat we bij Krapuul antisemieten zouden  zijn.

Dit is doelbewust, willens EN wetens mensen eerder dood laten gaan en laten lijden omdat ze geld kosten. Liever een JSF toch, PvdA met jullie “waarden”?

Opdat wij niet vergeten.

Update: En jawel hoor, Edith Schippers vindt het geweldig. Lees hier maar verder.

 

 

17 gedachten over “Je hart begeeft het? Zoek het lekker zelf uit aansteller”

 1. Dit is het bruin 2 beleid ten voeten uit .Al de genen die niet meer bruikbaar zijn om te diennen mogen het afsterven.Voor de aanhangers van dit afbraak beleid is een mensenleven niet van belang in alle graduaties ,of het ilegalen of ouderen of wie en wat dan ook zijn telt niet mee .Wij raken steeds dieper weg van een normaal nederland

 2. Zoiets Al.
  We rekenen de bloopers van de kabinetten van vorige kabinetten niet mee.
  De euro kostte niks, maar leverde een goudmijntje op.
  Ik hoor hem nog zeggen: dit gaat de burger niks kosten.
  Nee, Zalm betaalde natuurlijk uit eigen zak ?

  De FyRa, de noordzuidlijn, de Betuwelijn en natuurlijk onze trots de JSF ?
  Ben ik nog wat vergeten ?
  Oh ja, 30 april. Een koning is goedkoper dan een president. Maar dat ter zijde.
  Kost maar 50 miljoen ?

  En intussen wordt de zorg finaal uitgekleed.
  Een klein lichtpuntje: de premie kan omlaag ?
  Dus de inhoud ook. Voor wat hoort wat.
  Je denkt toch niet dat ze de winsten op gaan geven.
  De zorg is een goudmijntje nu de verzekeraars de kontrole volledig hebben over genomen.
  Ze liepen steen en been te klagen dat verlies leden en dat er meer geld bij moest.
  Nu de basispolissen bijna volledig is uitgekleed kan, misschien, de premie omlaag.
  En natuurlijk ook de zorgtoeslag.

  Om nog maar te zwijgen van de huur.
  Die is nooit gestegen de afgelopen jaren.
  En de huurtoeslag niet gedaald.

  Wij kregen hier een resterende rekening van onze nieuwe verzekeraar voor maar 1 persoon.
  Of we maar even, liefst meteen, 250 euro (op 2 cent na) op wilden hoesten.
  Uh betalingsregeling ? De eerste 100 hadden ze binnen 5 dagen afgeschreven omdat daar toch een automatische inkasso voor liep ?
  Als je die intrekt doet dat maar weinig af aan de zaak.
  Het heeft in januari op de site gestaan dat ze voortaan, zonder tegen bericht ofzo, geen betalingsregeling meer afsloten.
  Dus je had op de site moeten kijken om van de laatste dwangmethoden op de hoogte te blijven.
  Ja, je kijkt elke maand op die interessante sites van verzekeraars.

  Er werd aangeboden om de herinneringen in de gaten te houden. Blijkbaar nog 2 herinneringen en dan een aanmaning en daarna inkassoburo.
  We hebben hun een klacht gestuurd en we sturen maar aan op een inkassonburo of een maand niet meer eten.
  Ja, die marktwerking werkt inderdaad grandioos Schippertje.
  De Gouden Eeuw is aangebroken voor verzekeraars en inkassoburoburo’s.
  Oh, leuk detail is dat als we niet kunnen betalen in 1 of 3 keer dat we dan aangemeld worden als wanbetaler.

 3. @3:

  Kijk, als wij, (ernstig) zieken ervoor kiezen ziek te willen worden, moeten wij die dat risico genomen hebben en niet gezond willen worden ( willen is kunnen), gewoon het “eigen risico”betalen.

  De Marktfascisten. ( is dit een nieuw woord?)

  Overigens had ik hetzelfde gedonder met het VGZ als jij. In april kreeg ik die rekening van 350 euro “eigen risico”. Was in de eerste week van dit jaar al gebruikt ( eigen keuze anders dood, maar dat mag ook) aan medicatie.

  Terugbetaling in termijnen kan pas vanaf eind mei, dus in 8 termijnen, slechts op uitdrukkelijk verzoek.

 4. Naar aanleiding van een voorbeeld uit mijn directe omgeving een vraag: moeten we als samenleving voor iemand die 30 jaar zware shag heeft gerookt de rest van zijn leven COPD medicijnen vergoeden? Ik weet het niet hoor.

 5. @6 Geen AIDS medicatie voor hen die aan onveilige seks doen ?? , Geen eerste hulp voor motorrijders , geen hartmedicatie voor mensen in stressbanen ?? geen medicijnen voor kinderen van hen die ze wél namen terwijl ze wisten een verhoogd risico op X.Y. of Z te lopen .. ach waarom dan ook maar niet : verplichte sterilisatie voor genetisch defecten …. ??

 6. @7 Hele terechte vragen allemaal, moeilijk te beantwoorden. Waar houdt persoonlijke verantwoordelijkheid op en begint die van de samenleving?

 7. @7: Bakra:

  En als je doorligwonden hebt had je maar eerder uit je bed moeten komen, willen is kunnen.

 8. @8 Ga jij aan het bed van zo iemand zeggen “ja sorry, maar u zult nu moeten stikken want het wordt allemaal te duur hoor”. Denk het niet, toch?

 9. Ik vind de vragen van @7 niet zo moeilijk te beantwoorden…

  Ik vraag me wel af of er al berekeningen liggen of het echt niet goedkoper is om zorgbehoevenden met niet al te beste vooruitzichten maar uit hun lijden te verlossen. Inkomsten uit successierechten etc uiteraard meegerekend.

  Toch, de Farmamaffia zal vast harder lobbyen dan de vereniging van begrafenisondernemers. Je zal dus precies net niet genoeg uitgeknepen gaan worden dat je misschien zelf liever dood ben… Zo de constante stroom van ons geld omhoog garanderend.

 10. @9 en waarom medicijnen tegen de misselijkheid van Chemo vergoeden , je kiest er toch voor die Chemo in te nemen ??

 11. En gisteren kassa gezien? De verzekeraar neemt de plaats in van de huisarts en de specialist.

 12. @15: le Roi Laten we hopen dat het break-even-point tussen levend of dood meer waard zijn nooit bepaald mag worden door de marktwerkende verzekeraars.

  We zijn nu overgeleverd aan de “moraal” van politici. Mensen die in ieder geval nog de schijn op moeten houden aan jouw kant te staan…

Reacties zijn gesloten.