Handen af van Amstelglorie, potverdorie!

NRC-Handelsblad brengt er “nieuws” over onder de kop dat “groen niet meer heilig is”. Alsof het ooit wel heilig geweest is voor het kapitaal. Ik weet niet beter of volkstuincomplexen zijn er om weggebulldozerd te worden, mijn leven als Amsterdammer lang al. En het complex verhuist wel weer, of verdwijnt helemaal. Amstelglorie aan de Amstel, binnen de gemeente Amsterdam, moet wijken voor een wijk van tienduizend woningen, vindt het dagelijks bestuur van de gemeente, volgens een – vinden zij zelf ongetwijfeld – ambitieus plan dat >Koers 2025 heet.
Aanpakken van illegale hotels, al dan niet onder de vlag van Air B&B, pure woonruimteonttrekking, is er niet bij voor de VVD66SP-coalitie. Het is veel makkelijker en spectaculairder een groen complex aan de rivier weg te maaien.

Een impressie van de regionale zender AT5.

En alweer een petitie:

Wij

Vrienden en omwonenden van Tuinpark Amstelglorie

constateren

dat Tuinpark Amstelglorie er sinds 1953 voor zorgt dat tuinieren bereikbaar is voor Amsterdammers met een kleine beurs.

dat Amstelglorie deel uitmaakt van de Amstelscheg, een van de meest waardevolle groengebieden aan de rand van Amsterdam.

dat Amstelglorie zich ontwikkelt tot een breed volkstuinpark, waar ook voor omwonenden veel te halen is.

dat het tuinpark fungeert als een grote groene long, waardoor de luchtkwaliteit in de omringende wijken acceptabel blijft.

en verzoeken

Wij doen een dringend beroep op de gemeente Amsterdam om ons tuinpark uit de bouwplannen van Koers 2025 te halen. Op die manier kunnen we blijven werken aan een buurtgericht volkstuinenpark, dat een buffer vormt tegen bebouwing van het groengebied langs de Amstel.

Liefst als u in of bij Amsterdam woont: tekenen alstublieft.

1 gedachte over “Handen af van Amstelglorie, potverdorie!”

  1. Pingback: Amstelglorie blijft, potverdorie! | Krapuul

Reacties zijn gesloten.