3 gedachten over “Han van der Horst: Het vrije debat, gaat Nederland grauwe tijden tegemoet?”

  1. Nou, naar de blonde Kloothommel te horen moet andersdenkend Vaderland z’n bakkes houden.
    Nâh. We staan klaar met extradruk waterpistolen gevuld met Beerenburg om het achterlijke pvv lulhannesdom van een salafistische vlammenzee te voorzien.

  2. Goh…… een duidelijke overeenkomst die menigeen op deze site al heel lang ziet!

    WILDERS = BIN LADEN EN BIN LADEN = WILDERS!!!!

    Totaal geen verschil tussen die twee! De pot verwijt de ketel……
    En zo helpen ze elkaar om deze wereld naar de godverdomme te helpen!!!
    Nederland….. OPEN YOUR F**KING EYES….

  3. Kinneging komt in mijn eregalerij
    Dit was de droom van iedereen die zich onbestraft liet afblaffen

    waarom trek je niet je niet gezellig met dat koppel bij de amish in.
    de hele 2e kamer verklaart dit gestoorde duo voor losers. zelfs joop.nl haalt ze onderuit.

    TROUW: VVD’er Kinneging trekt ten strijde tegen ‘hoogmoed’
    Van een onzer verslaggevers − 05/09/98, 00:00

    AMSTERDAM – Het leven is een strijd, waarin wij “op onze hoede moeten zijn voor de vijand en karakter moeten tonen in het gevecht.’. Wie beweert dat? Rechtsfilosoof Andreas Kinneging, binnen de VVD een denker naar wie wordt geluisterd.

    Wie is zijn vijand? De zonde, dat zevenkoppig monster. Hoogmoed, hebzucht, wellust, toorn, gulzigheid, afgunst en traagheid zijn ons aangeboren volgens Kinneging; in de mens zelf schuilt de bron van het kwaad.

    Om er de noodzakelijke weerstand aan te bieden is voortdurende oefening in “doorzettingsvermogen en wantrouwen jegens onszelf” de enige weg.

    Kinneging komt met zijn waarschuwing omdat hij vreest dat de maatschappij aan ‘geilheid’, ‘jaloezie’ en ‘oneervol gedrag’ ten onder gaat. “Hoogmoed maakt dat we doen wat we beter kunnen nalaten en dat we nalaten wat we zouden moeten doen,” aldus de Leidse filosoof.

    Over de consequenties van zijn pleidooi voor het dagelijks leven zegt hij onder meer: “Juist in een tijd dat vele vrouwen niet langer meer aan huis gebonden zijn, is een zekere kuisheid in kleding, woord, gebaar, blik en handeling vereist”.

    In de Trouw-bijlage Letter & Geest neemt hij de zeven hoofdzonden een voor een onder de loep. Zijn conclusie is dat een herwaardering van de christelijk-humanistische leer (“De mens is geneigd tot alle kwaad”) dringend noodzakelijk is.

Reacties zijn gesloten.