Grote ophef over @Rutte’s #PVV-papegaaierij

“We geven Nederland terug aan de Nederlanders!” riep Mark Rutte gisterenavond laat in de VVD-party-tent. Je waande je in de woestijn-tent die Khadaffi telkens meeneemt als hij in het buitenland op bezoek mag.

Deze PVV-papegaaierij is niet ontgaan aan een groot deel van het twittervolk. De hele dag regent het tweets erover. Je kunt zien dat Rutte het ècht gezegd heeft op de VVD-party, bij de NOS. Ga naar 3 minuten, dat hoef je de rest niet aan te horen.

Wilders en z’n PVV-personeel roepen die leus al tijden lang. Ze bedoelen daarmee hetzelfde als het Vlaams Blok: “Eigen Volk Eerst”.

Het blijft natuurlijk een dubbelzinnige uitspraak. Niemand kan er tegen zijn, dat de democratie wordt verbeterd en dat het volk meer te zeggen krijgt over zijn land en zijn portemonnee.

Maar bedoelt de premier van ALLE Nederlanders ook werkelijk alle Nederlanders als hij “de Nederlanders” zegt?

Bedoelt hij dus ook de moslims onder de nieuwe Nederlanders? Bedoelt hij dus ook de democratische oppositie, die een grote minderheid is in de Tweede Kamer en die – waarschijnlijk – een kleine meerderheid in de komende Eerste Kamer zal zijn?

Oefent hij dus bedekte – maar scherpe – kritiek op gedoogpartner Wilders, die niet ophoudt te verkondigen dat de bruine regering tot belangrijkste doel heeft om “de politieke bende van Job Cohen blijvend uit de macht te houden”? Hebben die mensen (“bende”) dan geen democratische rechten op de macht via het wetgevend recht en budgetrecht van het parlement? Mag je 51% van de Nederlandse kiezers eigenlijk wel wegzetten als “bende”? Wat vindt de Amsterdamse rechter daarvan?

Het is vooral dat woordje “TERUG” in “teruggeven”, dat me twijfelen doet aan de oprechtheid van de minister-president.

Heeft “links” iets van Nederland afgepakt? Hebben moslims iets van Nederland afgepakt?

Nou nee, als ik naar de recente geschiedenis kijk dan zie ik casinobeleggers en opstrijkers van miljoenenbonussen die miljarden van ons hebben “afgepakt”. Dat waren voor het meerendeel echt geen “linksen”. En als ze zich wel zo betitelden, dan moeten ze onmiddellijk worden geroyeerd uit de linksche kerk.

De volksvertegenwoordiging moet zijn werk doen. Leg Mark het vuur eens na aan de schenen!

Bruin KabinetHet is of – of. Ofwel gaat de VVD (en de bruine regering) mee met het racisme en de apartheid van de PVV (papegaaien). Ofwel bedoelde de corpsbal gewoon dat mensen met weinig geld het zelf maar moeten uitzoeken, en dat het over en out is met de collectieve voorzieningen die Rutte’s verre voorgangers als Treub hebben helpen mogelijk te maken.

Dat heet dan “teruggeven van wat de staat van uw inkomen afroomt”, zodat u zelf kan beslissen wat u met uw geld doet.

Mooie beslissingsvrijheid, als de premies voor pensioen en ziekteverzekering en zorg alleen maar toenemen, de winsten van (bank-)verzekeraars spekken en hun directies helpen om met overheidssubsidie mooie villa’s en kastelen te bewonen.

Maar goed. De bokken van de schapen scheiden is al een mooi begin. De a-socialen van Wassenaar van de a-socialen van de brievenbuspissers. Over het CDA heb ik het maar even niet.

Kunnen we afspreken, lieve beste oppositiepartijen in de 2e kamer, dat jullie Rutte nu eens fors ter verantwoording roepen?

Bij voorbaat dank, namens uw achterban en de achterban die u er graag bij zoudt willen hebben…

30 gedachten over “Grote ophef over @Rutte’s #PVV-papegaaierij”

 1. Beste Huib
  Hij zei in zijn toespraak van woensdag naar donderdag.

  “Wij geven Nederland aan de echte Nederlanders”

  Ik vraag me nu af.
  1. WIE zijn dat?
  Hebben ze een of meerdere kenmerken? Zijn deze kenmerken aan hun uiterlijk te zien? Of andres? Zou hij het niet moeten verduidelijken?

  De tweede grote vraag. Als je “het land teruggeefet aan de echte Nederlanders” moet je het niet eerst terugeisen van de onechte?
  Wie zijn dat? Hoe herken je ze? Wat precies bezitten ze dat je terug gaat eisen?

  Dat zijn vragen die wat mij betreft tot de hoogste (rechtelijke?) instanties gesteld moeten worden.
  Die man wordt met de dag enger. Ik vind hem vele malen erger dan Wilders. De racisme van VVDers CDAers en cohorten vind ik de ergste.

 2. Rutte ontpopt zich als leeghoofd, een rechtse bal, met getapte praatjes, die vooral voor de populariteit gaat.
  Wilders en Rutte samen vinden het prima. Hier droomden ze jaren terug al van. Niks Wilders in de greep van Rutte of andersom; eerder gezworen vrienden die hun plannetje om de baas van Nederland te worden geslaagd zien. Maxime Verhagen zal ws met de staart tussen de benen weglopen.
  http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/uit_het_archief_hoe_wilders_en_rutte_de_vvd_naar_rechts_trokken/

 3. Hoe simplistisch kun je de zaken weergeven, net alsof een of andere stomme speech iets bijdraagt aan wat die man wel of niet doet in zijn functie. Geef eens commentaar op zijn beslissingen en of acties in plaats van mee te gaan in dat domme media spektakel….

 4. #5 Nou dan site zeker nog niet zo goed doorzocht? Hoewel, zoveel beslissingen en acties zijn er nog niet geweest van dit Bruine Kabinet, dus misschien heb je wel gelijk. 😀

 5. #1+3 Spyridon: De vergissing die je maakte is helemaal zo gek nog niet. Wedden, dat de overgrote meerderheid van de kijkers ook begrepen heeft dat Rutte het over “èchte” Nederlanders had?

 6. #5 jaja: ik zou ook liever alleen maar zakelijke en respectvolle discussies voeren. Zoals Keira al zegt: dat doen we hier tegen de klippen op! Daarnaast kunnen we er niet omheen, om ook te reageren op de hypes die politici en media samen op gezette tijden door het land doen gaan. Dat proberen we zo intelligent mogelijk te doen. Dus hier geen geschreeuw en eindeloze herhaling van tegen-leuzen.
  Ik vind het van belang, om soms in te spelen op een hype. In het stuk geef ik aan, hoe links op dit punt Rutte eventueel zou kunnen dwingen om het achterste van zijn tong te laten zien.
  Dat is helemaal niet een hopeloze onderneming.
  Wat het zou kunnen opleveren, geef ik ook aan: een onderscheid tussen de a-socialen van Wassenaar en Overveen enerzijds en de a-socialen van de PVV anderzijds. Dat kan helpen om het bruine blok VVD-PVV uit elkaar te spelen, te splijten.
  Links zou meer “splijtende” kamervragen kunnen stellen.

 7. Vooralsnog is Rutte vooral een premier die – buiten stomme speeches – niet veel doet. Geen afstand nemen van uitlatingen van Wilders, niet naar de kamer(s) komen. Ik vraag me zelfs af of hij de krant leest en of hij zijn stukken grondig bestudeert. Wat dat betreft zou links de premier idd meer moeten uitdagen het achterste van zijn tong te laten zien, ws valt de vlotte babbel dan wel stil.

 8. Ik zou ook wel eens een nadere uitleg willen horen van ons aller president over deze vreemde uitspraak, reuzebenieuwd.
  “we gaan Nederland teruggeven aan de Nederlanders” ?!?!! en dan al die VVD’ers “Hoera, Hoera”.

  Dan ga je toch denken wat voor maatschappijbeeld heeft onze president? En VVD’ers die juichen als ze iets weg gaan geven, moet niet gekker worden zeg 🙄

 9. Ik had gisteren een mooie quote gelezen van onze Huib over de materie. Kop op spijkert!

  Ik ging gisterenavond ook over m’n nek toen ik Rutte hoorde zeggen fat hij “Nederland aan de Nederlanders” wou teruggeven.
  Dat is dubbelzinnige spraak. (Orwell: Doublespeak.) Als je Rutte erover zou kunnen uitvragen, zal hij zeggen, dat hij BEDOELD heeft: “Kleinere overheid, minder belastingen, zodat je ZELF kan beslissen waaraan je je geld uitgeeft.” Dat is overigens ook een (be)drogredenering waar bij voorbeeld Bush sterk in was.
  Maar Rutte en z’n spindoctors weten donders goed, dat die kreet begrepen wordt als: “Weg met de Islamisering”. De PVV die hetzelfde toetert, zal daar anders wel voor zorgen.
  Pas als Rutte zal zeggen: “O, maar ik bedoelde, dat de democratie en het besteedbare inkomen van ALLE Nederlanders moet worden versterkt…” – Dan kan deze bruine smet op de VVD worden uitgewist.
  Wie, o wie van de oppositie gaat nu eindelijk de bruine partijen in de “coalitie” eens effectief uit elkaar spelen, op dergelijke punten?

 10. In elk artikel junnen we een deel van acties van dit kabinet kritisch bekijken. Maar de vraag is. Is dit daadwerkelijk een kabinet of een poppenkast in Den Haag neergezet door een paar multinationals?

  Schaam je je niet als je dit video bekijkt? Als op 3:10 de minister van buitenlandse zakken van NL nog eens een super featherweight blijkt te zijn? Op dat moment worden voor de 4e dag nederlandse militairen door een buitenlandse leger vastgehouden. En wat doet hij? De crisismanager? Om de crisis op te lossen? Hij brult mee als een aap op de populistische aan nazisme grenzende gebrul van de VVD brulapen. Aangevoerd door de zogenaamde “minister president”.
  Wat kan je nog meer zeggen?
  In elk normaal land zou de regering na zoiets gevallen zijn.

 11. Jan heeft een heel diepzinnige 😀 😀 :Jan Schreef:

  En VVD’ers die juichen als ze iets weg gaan geven, moet niet gekker worden zeg 🙄

 12. En nog iets.
  Bij mij zou die brulaap niet eens de kantoorartikelen mogen sorteren. Dat is mijn mening over zijn bekwaamheid. Tweede keer achter elkaar na die beste aanpak van de Iraniers.

 13. Tsja had de pvda maar zo’n talent als Rutte julliemoeten het nog lang doen met J J J Job
  C C Cohen 😀 😀 😀

 14. let maar op PVV maak helleboel fouten en dan worden ze niet meer geloofwaardig meer dan word het net als LPF toestanden en dan onploft de bom binnen de pvv en dan is het voor pvv game over

 15. @15
  Nou, ik herinner mij dat ze op een VVD-congres de Internationale aanhieven omdat ze zich eindelijk hadden neergelegd bij het idee van een minimumloon. Zouden ze de tekst echt gekend hebben? Lijkt mij bij de PvdA en GroenLinks al onwaarschijnlijk tegenwoordig, of zelfs de SP….

  Maar goed, dat was niet eens iets weggeven…

 16. ““We geven Nederland terug aan de Nederlanders!”

  Ik zou niet weten waarom zou je veel woorden hier aan vuil moeten maken als het gewoon over verkapte racisme & xenofobie in dit uitspraak gaat. En de gebruikelijke suprematistisch VVD patroon van denken.ree

  Behalve dat VVD normaliter veel egotrippers verzamelt waarbij blijkens de uiterste van kans maken om eventueel Premier te worden zijn ze altijd bezig met etnisch zuivere spelletjes waarvan acte.

  De huidige regering vertegenwoordigt het groot geld en de armoezaaiers mogen meteen gaan barsten.

 17. Nexus,

  ik denk dat dit juist een uitspraak is waar wel woorden aan vuil gemaakt mogen worden.
  De oppositie mag best wel eens vragen waarom de president zegt dat hij” president is van alle Nederlanders” en wat hij dan bedoelt met ” we geven nederland terug aan de Nederlanders”, een uitspraak die hij als president doet in een tijd waarin het integratievraagstuk juist zo’n hot item is bij de coalitie.
  Lijkt me een heel interessant debat.

 18. De Oppositie hoeft niet te vragen Jan, want een degelijk Premier is zelf verplicht om zijn uitspraken toe te lichten.

  In plaats hiervan laat hij het bij een populistisch, mogelijk racistisch – want dat is de geest van de tijd in Nederland anno nu – uitspraak. Eigenlijk niet Premier waardig.

  Geen discussie, hoor, want de “integratievraagstuk” is niets anders dan een der grootste leugens in Nederland.

 19. Da’s waar, maar als hij dat niet doet komt hij er dus mee weg zonder tekst en uitleg en kan iedereen de uitspraak interpreteren. Ik zou het naadje van de kous willen weten, wat gaat er in die figuur om?!?!?

 20. Minder bureaucratie en verloedering tegengaan is m.i. niet hetzelfde als Nederland teruggeven aan de Nederlanders.
  Dus de president bedoelt eigenlijk dat de “echte” nederlanders geen bureaucraten en hufters zijn.
  Dus de Bureaucraten en hufters zijn “geen echte” Nederlanders, die hebben Nederland afgepikt. Sjee, dit wordt een merkwaardig juridisch vraagstuk………

 21. Onder wie is die grote ophef? hij had ook moeten zeggen dat we zuinig op onze Nederlandse cultuur moeten zijn die zo aantrekkelijk is voor kansloos in eigen land immigranten.

 22. Carlo Schreef:

  Onder wie is die grote ophef? hij had ook moeten zeggen dat we zuinig op onze Nederlandse cultuur moeten zijn die zo aantrekkelijk is voor kansloos in eigen land immigranten.

  Er is helemaal geen Nederlandse cultuur 😀 en wat er van wat er was over is in de museums kunnen we straks niet meer zien omdat de musea worden wegbezuinigd … Juist de PVV is cultuurbarbaar

Reacties zijn gesloten.