Grote Duitse krant omschrijft FvD als ‘onverholen racistisch’

In een aan het FvD gewijd artikel omschrijft de conservatieve Süddeutsche Zeitung (SZ) Baudet’s partij als ‘onverholen racistisch’. Volgens het dagblad beschouwen politici van het FvD andere volkeren als minderwaardig. 

Maar het recente debat is anders gekleurd. Het gaat niet over alledaagse discriminatie maar om racisme als onverholen politiek programma en de vraag of het land aan dergelijke klanken in het publieke debat wil wennen.

De SZ wijst op uitspraken van Baudet en Hiddema die er weinig twijfel over laten bestaan dat beide afgevaardigden tot op het bot racistisch zijn. Over Baudet:

Jaren geleden verdedigde hij de Amerikaanse “verleidingsgoeroe” Julien Blanc. Terwijl de hele wereld zich opwond over diens stelling dat vrouwen graag ‘wat harder aangepakt willen worden’, viel Baudet hem in talkshows bij. Hij beweegt zich in kringen van [fascistische] Identitairen, ontmoette de controversiële Amerikaanse Alt-Right activist Milo Yiannopoulos en sprak – meer recent – met diens landgenoot Jared Taylor, een man die overtuigd is van de superioriteit van het witte ras.

Bron