Groot nieuws: Gerdi Verbeet vindt de Tweede Kamer te elitair

Scheidend Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet maakt zich zorgen om de geringe verscheidenheid in de bevolking van het parlement, waardoor de afstand tussen samenleving en politiek groeit. (RTL Nieuws)

Goh, dat is dan toch wel echt groot nieuws! Natuurlijk is het een elitaire bende, zelfs de PVV probeert elitair te doen. Het zijn allemaal mensen die wel weten wat goed is voor Nederland en daar een dikke boterham mee verdienen. De mensen met echte idealen moeten een enorme dikke huid hebben en zeer onverstoorbaar zijn. Het gros laat zich inpakken en past zich aan aan de eenheidsworst die doorgaat voor een Tweede Kamerlid.

Bij mijn weten is de afstand tussen de politiek en de mensen buiten de politiek nog steeds zo groot als hij altijd is geweest. Niemand snapt wat daar gebeurt en regelmatig staat er een of andere figuur op die roeptoetert dat het allemaal anders moet. Geen achterkamerstjes meer en wat gebeurt er? Binnen de kortste keren zit die zelfde roeptoeter voor zeven! weken in een achterkamertje! Geen wonder dat mensen de politiek de rug toedraaien. Niemand is meer te vertrouwen, zelfs hun heiland niet.

 

1 gedachte over “Groot nieuws: Gerdi Verbeet vindt de Tweede Kamer te elitair”

Reacties zijn gesloten.