Groningse krijgt bezoek van politie wegens ‘liken’ demonstratie

De Groningse Agnes Voorintholt kreeg gisteren tot haar verbijstering de politie op bezoek, nadat ze op Facebook een bericht over een demonstratie tegen de gaswinning ‘geliket’ had. Blijkbaar was dat aanleiding Voorintholt onmiddellijk te kwalificeren als een potentiële terroriste.

De agenten, gekleed in uniform, vertelden Agnes dat ze Facebookposts van haar hadden gezien die over de aangekondigde demonstratie gingen. Agnes licht toe: “Ik had het evenement Vertel ’t Wiebes zelf! geliket. En ik heb ‘Bier gooien naar de NAM’ als geïnteresseerd gevinkt. Dat had een speciaal team van de politie gezien. En blijkbaar is dat verdacht.

De Groninger burgemeester Peter den Oudsten (PvdA) noemde het bezoek “niet handig”, al heeft hij – het spreekt vanzelf – alle begrip voor de actie. Volgens hem had de politie beter even kunnen bellen. Volgens ons gaat het de politie geen zak aan wat er op Facebook ‘geliket’ wordt en al helemaal niet wanneer het een volstrekt legale betoging betreft. En zelfs wanneer je dat om God mag weten wat voor reden wél interessant vindt, onthoud je je van pogingen betrokkenen te intimideren door hen onaangekondigd thuis te bezoeken.

De moraal van het verhaal: wees voorzichtig met hetgeen je op Facebook van een ‘like’ voorziet, ook wanneer het volstrekt legale acties betreft.

Bron: RTL Nieuws