GroenLinks komt tot inzicht over strijd Sap – Dibi

In de strijd om het lijsttrekkerschap van GroenLinks tussen Sap en Dibi heeft het partijbestuur fouten gemaakt. Dat staat in de congreskrant, waarin het bestuur verantwoording aflegt over de gang van zaken. Groenlinks congresseert aanstaande zaterdag. (NRC)

GroenLinks houdt wel van openbare kastijding zo te zien. Maar de GroenLinks leden zijn niet helemaal gek. Die hebben dezelfde vragen gesteld als velen hier.

  • Het duurde te lang voordat er duidelijkheid was;
  • De kandidatencommissie zou niet mogen bepalen wie er wel of niet mee mogen doen;
  • Het is gek dat zittende Kamerleden ‘ongeschikt’ worden bevonden;
  • De huidige procedures maken het lastig slagvaardig te opereren als de situatie daarom vraagt;
  • Uitgangspunten als transparantie en zorgvuldigheid wringen met een dynamische media-omgeving.

Het was toch ook heel vreemd dat de kandidatencommissie een Tweede Kamerlid van GL afwees als ‘ongeschikt’. Klonk toch erg autoritair.

Over dat laatste punt, transparantie en zorgvuldigheid wringen ook met elkaar als je beoordelingsrapporten over kandidaten openbaar op de website zet. Dat was een hele rare transparante, openbare zet, neigend naar onbeschoft.

 

2 gedachten over “GroenLinks komt tot inzicht over strijd Sap – Dibi”

  1. GL is de weg naar Kunduz ingeslagen. Sindsdien lijkt ze het spoor volledig bijster.

    Of hoe geef je jezelf een brevet van amateurisme en onvermogen?

  2. GroenLinks wordt op het Groene thema voorbijgestreefd door de PvdD die bijzondere, misschien zelfs onrealistische, standpunten naar buiten brengt maar wel heel duidelijk is in haar streven. Het Links is opgeofferd voor de regeer-geiligheid van met name mevr Sap. GL is een D66-light geworden en een schim van de partij die het ooit was. GL is zelfs onsympathiek geworden en dat neem mevr Sap en het partijbestuur zeer kwalijk.

Reacties zijn gesloten.