GroenLinks: eigen bijdrage in de zorg kan best nog hoger

GroenLinks wil de eigen bijdrage in de zorg verhogen met zo’n 90 euro gemiddeld per volwassene. (Trouw)

Dit allemaal om de zorg te kunnen blijven betalen. Wat mij het meest verbaast is dat er niemand eens met de vraag komt, hoe wordt al dat geld besteed? Gaat al dat geld wel naar de zorg? Ons wordt wijs gemaakt dat de zorg zo veel meer kost en in de toekomst zoveel meer moet gaan kosten vanwege de vergrijzing. Daarmee worden ouderen in het verdomhoekje gezet. Alvast een kleine massage naar de pil van Drion als het allemaal te duur wordt.

Maar als ik lees hoeveel de kosten in de zorg stijgen en dan lees dat er te weinig mensen zijn om goede zorg te geven, waar blijft dan in hemelsnaam al dat geld? Bij de managers? Bij de free-lancers die worden ingehuurd voor reorganisaties? Aan nieuwe gebouwen? Te dure specialisten (opgeleid van ons belastinggeld)? Strijken de ziektekostenverzekeraars leuke bedragen op? Of hun topmanagers? Allemaal van mijn premie en eigen risico?

Ik zou wel eens willen weten, voor we gaan zorgen voor meer geld, waar blijft het huidige geld?

1 gedachte over “GroenLinks: eigen bijdrage in de zorg kan best nog hoger”

  1. Ik vind ook dat de eigen bijdrage hoger kan, maar geen negentig euro.
    Volgend jaar houd ik na aftrek van eigen risico 104 euro van mijn vacantie geld over, als ze dus met 52 euro verhogen is dat probleem ook weer opgelost. Gaat er bij mij in huis dan iets kapot, dan is er geen vervanging meer mogelijk.
    Groen Links; goed bedacht. Grrrrr

Reacties zijn gesloten.