Griekse knokploegen tuigen buitenlanders af

Migranten in Griekenland doen er goed aan binnen te blijven als mannen, in zwarte shirts met een opdruk van het woord ‘Macedonia’ en een gouden lauwerkrans, in de straat lopen. Deze knokploegen van de militante politieke partij Gouden Dageraad zorgen voor toenemend xenofobisch geweld in Griekenland. (NRC)

Dát hebben we gelukkig nog niet in Nederland, maar voor hoe lang nog?

3 gedachten over “Griekse knokploegen tuigen buitenlanders af”

 1. Niet te lang. De meeste analysten zijn er van overtuigd dat dit straks het beeld wordt ook in West Europa. Ultra rechtse politiek en ultra-rechtse politici bouwen sinds jaar en daag op basis van de xenofobie en discriminatie steevast aan een uiterst negatief beeld van de anderen en de oplossing naar hun zin is ALTIJD geweld.

  Terwijl in hun oud reflex wijzen de geheime diensten met de vinger steeds naar links. Totaal afgewaterd.

  Net als in Griekenland nu.

  De extreem-rechtse seriemoordenaars van de Zwickau-cel die in Duitsland iets van 10 jaren geopereerd hebben, blijken altijd onder toezicht (!) van de geheime dienst te zijn geweest. Dit leidde onlangs tot die enorme schandaal die op zijn beurt tot het aftreden van de baas van de Duitse Inlichtingendiensten heeft geleid.

  De Duitse Ombudsvrouw heeft het zeer krachtig en kort samengevat: ” Ik kan nog steeds niet geloven wat deze mensen mij over hun werk vertellen. Dit is totaal onaanvaardbaar! De geheime dienst heeft directe taak naast het verzamelen van informatie ook de burgers te doen beschermen – directe taak. Ze hebben volledig gefaald en de mensen niet beschermd waardoor met al hun kennis kon de Zwickau-cel met de seriemoorden rustig doorgaan”.

  Commentaar: natuurlijk de runner van deze cel zal voorlopig onbekend blijven want op het moment dat de bal ging rollen, hebben de twee leiders van deze extreem-rechtse xenofobe moordcommando in onduidelijke omstandigheden spontaan zelfmoord gepleegd, waardoor de runner nu nog steeds in het donker kan blijven staan.

 2. het ‘wir haben es nicht gewusst’ verhaal is bij de germanen nog springlevend
  zoveel informatie, zoveel media, en dan er toch niets van weten…
  joey zegt: kann nicht!

 3. Als we het optreden van de politie in ogenschouw nemen en het wegwuiven van kritiek op de nodeloze gewelddadige aanpak van droevige dronken personen zal het zeker niet lang duren eer deze methode navolging krijgt.
  Zeker ook draagt bij de smerige propaganda (bestemd voor al zijn villa-bezittende vriendjes in wassenaar, het gooi, etc) van De Grinnikslang, tevens slechtste-mp-van-nl-ooit, om proportioneel geweld tegen een inbreker te gebruiken.

  http://goo.gl/MHbTr

Reacties zijn gesloten.