Duitse minister: Griekenland beter uit Eurozone

De Duitse minister van binnenlandse zaken Hans-Peter Friedrich (CSU) stelde zaterdag dat het beter is als Griekenland uit de eurozone stapt. Buiten de eurozone heeft Griekenland volgens de minister een betere kans om concurrerend en vernieuwend te worden dan binnen de eurozone.

Oud-Minister van Financiën Onno Ruding (CDA) is het daar niet mee eens:

Ruding voorspelt een ‘enorme chaos’ als dit gebeurt. “Dat zou leiden tot een enorme devaluatie van de nieuwe drachme. Griekse banken zijn dan een seconde later allemaal failliet.” Nederlandse bedrijven die naar Griekenland exporteren, krijgen hun vorderingen volgens Ruding dan niet meer betaald. “Dat geldt ook voor Nederlandse banken en pensioenfondsen.”

Lees verder op de site van het Nederlands Dagblad

3 gedachten over “Duitse minister: Griekenland beter uit Eurozone”

 1. Voor Griekenland is op korte termijn van belang om in de Euro te blijven.
  Op de lange termijn heeft deze Duitse minister gelijk.
  Voor de Euro-zone zou uittreden van Griekenland wel eens het begin van het einde zijn.
  En Ruding heeft natuurlijk gelijk als hij zegt wat de gevolgen op korte termijn betekenen, voor Griekenland en Nederland.

 2. Een minister van binnenlandse houd beter zijn mond over buitenlandse zaken. Hij heeft al een lawine van kritiek over zich heen gehad.

 3. Maar even opnieuw:
  Een minister van binnenlandse zaken houd beter zijn mond over buitenlandse zaken. Hij heeft al een lawine van kritiek over zich heen gehad.

Reacties zijn gesloten.