Grieken moeten maar 6 dagen 13 uur gaan werken

De trojka van EU, IMF en ECB eist dat Griekenland een zesdaagse werkweek invoert, de werkdag oprekt naar maximaal 13 uur en de opzegtermijn en ontslagvergoeding halveert. De eisen staan in een uitgelekt document van het Griekse ministerie van Sociale Zaken. (NOS)

Dat zijn 78 uur! En wij in Nederland werken er gemiddeld 30,6 (en zijn daarmee het laagste van Europa) en lopen nog te zeuren. Natuurlijk kun je zeggen dat je snelle en langzame werkers hebt. Maar ik snap nog steeds de redenering niet dat mensen langer moeten werken (in uren en met leeftijd voor pensioen) als er zoveel werklozen zijn. Dat is dan toch alleen maar voor de werkgever leuk? Die heeft een beperkt aantal slaven en heeft geen hele meute die hij aan moet sturen. Juist als er minder werk is, zou dat dan toch opgedeeld moeten worden en alle dikke salarissen moeten bekeken worden. Beetje eerlijker verdelen en we hebben het allemaal goed.

Als die trojka zo door gaat, houdt Griekenland het voor gezien en wat winnen we daar bij? Ik vind het onmenselijk.

Ik zou graag zien dat de trojka zulke doortastende maatregelen nam tav de banken, zij hebben de crisis veroorzaakt en worden overal geholpen. De bonusgraaiers kunnen gewoon hun gang gaan en de gewone werknemer is, zoals altijd al geweest, de klos, het haas, de lul.

5 gedachten over “Grieken moeten maar 6 dagen 13 uur gaan werken”

 1. “Ik zou graag zien dat de trojka zulke doortastende maatregelen nam tav de banken, …”
  Nou, inderdaad. Maar dat gaat niet gebeuren, want dat zijn ze immers zelf.

 2. Precies, #tweetacteneur! Dat kan alleen via de EU. Daarom moet links in de EU versterkt worden. Niet zitten te miepen over “verlies van nationale zelfstandigheid”. Dat speelt Wilderssprookjes over een nieuwe Gouden Euw, als de florijn weer zou worden ingevoerd, in de kaart. Niet alleen Nederland moet nog steeds door Rutte aan de Nederlanders worden teruggegeven, maar ook Europa…

 3. Dat Wilders enigszins kan scoren met zijn anti-EU standpunt, is vooral het gevolg van het ontbreken van democratie en garanties voor een sociaal beleid.
  Idd een sterk links geluid nodig, maar ook meer berichtgeving in de media. 5 regels uitgetrokken voor de mededeling. Geen commentaar of duiding. (want ws niet gewenst door de fin. instellingen waaraan ze gelieerd zijn) Hierdoor ontstaat ruimte voor enigszins bizarre standpunten.
  http://www.gewoon-nieuws.nl/2012/09/trojka-werpt-griekse-arbeiders-terug-in-feodale-tijdperk/#.UFLtFY2TvGA
  (De kop klopt i.e.g. wel )
  Wat IMF, ECB en EU verordeneren schijnt onaantastbaar en juist, de weg uit de crisis, met schijt aan alle menswaardigheid.
  Dit (lange) opinistuk van Jan Blommaert over de staat van de democratie in de EU is zeer de moeite waard.
  De linkse partijen moeten maar eens heel hard aan de slag.

Reacties zijn gesloten.