Gratie

Staatssecretaris Teeven houdt er van een eigen koers te varen. Hij weet zich uitstekend doof en blind te houden voor feiten en argumenten, die aantonen dat zijn beleid inzake asielverlening en opvang van vluchtelingen inhumaan is en een schending van allerlei internationaal erkende rechten. Hij negeert het allemaal. Bijvoorbeeld.

Nu blijkt dat vooral een karaktertrek van de man. Hij negeert ook uitspraken van rechters in heel andere zaken. Uit onderzoek van nieuwsblad De Gelderlander blijkt dat Teeven, inzake gratieverlening voor misdaden, vaker het advies van de rechter negeert dan dat hij het opvolgt.
D66-er Gerard Schouw vindt het heel vreemd “dat de staatssecretaris genade heeft voor inbrekers en mishandelaars.” (bron).

Naast het beeld van Teeven dat hier uit naar voren komt van een staatssecretaris van Justitie die geen respect heeft voor de rechter, roept het ook het vermoeden op van met meten met twee maten.

In elk geval is er geen sprake van zoals Teeven zelf publiceert: ” Een consequente stevige aanpak, waarbij slachtoffers van criminaliteit beter worden beschermd en daders gestraft.” (Bron)

De opmerking van Teeven op diezelfde pagina over rechtvaardig asielbeleid is al eerder gelogenstraft.