Gotspe van de eeuw: PVV klaagt over combineren politieke functies

Fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV eischt duidelijkheid van Burgemeester Jorritsma van Almere met betrekking tot haar mogelijk aanstaande lidmaatschap van de Eerste Kamer, over het feit of dat wel te combineren valt met het burgemeesterschap.

De vraag op zich is niet echt idioot, maar als er nu één partij is die die niet zou mogen durven stellen is het wel de PVV. Diezelfde PVV met een recordaantal vertegenwoordigers met twee of wel drie functies tegelijkertijd, in de Kamer, in de  gemeenteraad, in de Provinciale Staten of het Europees Parlement. Wilders zelf had dat laatste nog graag gedaan als het niet verboden was geweest op dit moment. Vertegenwoordigers die hun eigen fractiemedewerker zijn en als zodanig ook dat salaris erbij opstrijken – wat hebben we op deze site nog gelachen met Monica Nunes.

Maar vooral grossiert de PVV in dubbelfuncties omdat er enerzijds niet genoeg kandidaten zelfs maar boven de minimumeisen van een PVV blijken uit te kunnen komen, of anderszijds juist weer niet onder de gemankeerde paranoiaradar van Wilders hebben kunnen duiken (gemankeerd, want hij is natuurlijk minstens zo paranoïde als de wereldkampioen achtervolging op de baan voor ex-KGB’ers, maar heeft desondanks toch niet kunnen voorkomen dat brievenbuspissers, faillissementsfraudeurs, spikemeppers, alcomobilisten of bijlzwaaiers ooit lid werden van zijn fracties).

Maar goed genoeg gelachen, nu weer aan het werk.

2 gedachten over “Gotspe van de eeuw: PVV klaagt over combineren politieke functies”

  1. Ik zou veel beter kunnen lachen indien enige echte politiek in Nederland bedrijven zou mogen worden waarbij de partijfinanciering met name van de PVV openbaard wordt.

    Op dit moment hebben we een soort politieke corporatisme die de lakens uitdeelt onder het muziek van de TokkieKalifaat van PVV.

Reacties zijn gesloten.