Gotspe van de eeuw #2: ‘PvdA wil haar eigen waarden niet verloochenen’

Net als je denkt ‘hier komt niemand meer overheen’ lees je de volgende uitspraak van Hans Spekman: “Ik vind het belangrijk dat we politiek bedrijven vanuit onze eigen waarden en dat we onszelf nooit verloochenen.”

 “Als er fouten optreden, vind ik dat we gelijk moeten optreden als politieke partij. Dat is de dure plicht van de Partij van de Arbeid, die staat voor een verzorgingsstaat die mensen zekerheid biedt.” (NOS)

Nou, inderdaad, het is best een dure plicht om te controleren of dat PVVDa- beleid niet overal gierend uit de klauwen loopt en dan op te treden, Spekman.Een nog duurdere plicht is het echter om na een verkiezingscampagne waarin je de SP bijna links inhaalt niet direct samen te gaan werken met dat stel neo-conservatieven van de VVD, daarbij enthousiast dwangarbeid voor bijstandsgerechtigden invoerend, bejaarde echtparen uit elkaar rukkend omdat die verzorgingstehuizen nu eenmaal te duur zijn binnen een neo-liberaal budget, of mensen op hun AOW te kortend als ze in uiterste nood dan maar bij hun kinderen gaan inwonen. Etnische registratie is trouwens ook niet echt een sociaal-democratische kernwaarde.

Nee, ga jij dat maar eens fijn controleren en vooral beter uitleggen Hans, dat is toch altijd het probleem van de PvdA, dat ze het zo goed menen maar niet goed kunnen uitleggen? Het lijkt me wel een goeie voor de Oudejaarsconference dit jaar, dat uitleggen. Kunnen mensen tenminste nog eens ergens hysterisch om lachen voordat ze definitief ten onder gaan. En daarna inderdaad handelend optreden, met die 8 zetels die je overhoudt na de volgende verkiezingen.

6 gedachten over “Gotspe van de eeuw #2: ‘PvdA wil haar eigen waarden niet verloochenen’”

  1. Acht? Optimistisch, Laurent. Niveau GL eerder, op naar de nul.

    Dat PvdA’ers nog in de spiegel durven kijken..[sardonisch lachje]

  2. Is dat van die racist Hans – we moeten ze vernederen voor de eigen groep Spekman nu een zwaar geval van cognitieve dissonantie of is er iets anders aan de hand? Dat die lul de brutaliteit heeft om na alles wat ze vernield hebben in de maatschappij nog zoiets te zeggen….verbijsterend…verbijsterend….

  3. Die Spekman zegt dus bij Nieuwsuur letterlijk dat omdat de wetten nu door de Kamer zijn ze activistischer kunnen worden als PvdA. Dus eerst meewerken met die asowetten en dan voor de vorm en in de aanloop naar de PS verkiezingen nog wat tegensputteren.

  4. Ze mogen blij zijn wanneer ze nog een zetel op de plee krijgen. Voegt niks toe, weet ik, maar lucht wel op.

  5. @Laurent, dat is zoiets als die VS-generaal die zei over een door zijn soldaten vernietigd dorp in Vietnam ‘om het te behouden, moesten we het vernietigen.’ De logica van Spekman houdt ook in dat om de vrede te bewaren in Oekraïne Timmermans en Monasch eerst moesten helpen een oorlog aldaar te veroorzaken?

Reacties zijn gesloten.