GL Amsterdam wil illegaal Francomuseum weg hebben

Groen Links Amsterdam wil dat een aan de Spaanse fascistische dictator Franco gewijd museum de deuren sluit‘Wij zijn uitgesproken tegenstander van de verheerlijking van fascisme in het algemeen, en van een dictator zoals Franco in het bijzonder.’

Franco heeft naar schatting 400.000 politieke tegenstanders laten vermoorden, dus GL lijkt hier wel een beetje een punt te hebben, zou je zeggen. Annabel Nanninga, een medewerker van het fascistische haatblog The Post Online, kan zich echter niet in de actie van GL vinden, want VVMU:

Opmerkelijk, want zodra het over linkse meningen gaat, heeft Nanninga plotseling veel minder respect voor de vrijheid van meningsuiting:


Samengevat: fascisten mag geen strobreed in de weg gelegd worden, maar socialisten dienen hun bek te houden.

De beheerder van het museum is ene Tom de Groot, op Twitter beter bekend als @el_tomasso. Naast fan van Franco, is De Groot – hoe verrassend – ook een groot fan van Geert Wilders: “Ja maar omdat ik antidemocratisch ben, kom ik nooit in het parlement. Daarom steun ik natuurlijk de PVV. Je kunt Geert Wilders wel met Franco vergelijken: de ene helft haat hem en de andere helft houdt van hem. Nederland moet wakker worden. De vluchtelingen bijvoorbeeld. Straks als ze gesetteld zijn, dan laten ze hun familie overkomen en hun vrienden. De linkse partijen geven ze werk en woningen terwijl de Nederlander moet wachten”.

1 gedachte over “GL Amsterdam wil illegaal Francomuseum weg hebben”

  1. Pingback: On est tout Krapuul: onder vuur van het gespuis – een verzoek om hulp | Krapuul

Reacties zijn gesloten.