Gilad Shalit weer vrij man

Dit was in de Nederlandse pers een hot item deze week. Er werd weinig gemeld over de Palestijnen.
Toen ik ergens schreef dat Israël een hoge prijs betaalde om 1 terrorist te ruilen tegen 1027 vrijheidsstrijders kreeg ik natuurlijk de hoon van de rechtsmensch over mij heen. Mijn opmerking was min of meer uit mijn brein ontsproten na het bekijken van een uitzending van ‘Tegenlicht’ van de VPRO afgelopen maandag.
In deze uitzending wordt even haarfijn uit de doeken gedaan hoe de relatie Nederland-Israël zich verhoudt.

Bekijk hier de uitzending In de ban van Israël en oordeel zelf! Gewoon even een uurtje de tijd voor nemen.
Mooi commentaar van Thomas von der Dunk:

‘Ik kom natuurlijk aan de heilige huisjes van rechts.’ Een van de gevaarlijkste ‘rechtse hobby’s’ van dit moment vormt volgens hem de onvoorwaardelijke steun aan Israël, die het Westen internationaal steeds meer isoleert. ‘Voor iets te veel lieden zijn de zeven miljoen Israëliërs doorslaggevend, en de zeven miljard overige aardbewoners bijzaak.’

11 gedachten over “Gilad Shalit weer vrij man”

 1. Ja Dirk was mooie uitzending. Las vandaag in de krant dat Netanyahu dringend een persmoment nodig had, want op de helft van zijn termijn en nog geen echte ‘heldendaden’ op zijn naam. Plus het zal die Israëlische machtshebbers een worst zijn als ze vandaag 1027 Palestijnen vrij laten. Ze hebben dat zo weer ‘aangevuld’. Palestijnen houden de komende weken hun hart weer vast, want steevast na een massale vrijlating wordt er opnieuw ‘geoogst’. Klop op de deur en jijzelf, je vrouw/man/kind/ouders of hele familie worden opgepakt en vastgezet, al dan niet met martelingen en zonder verdere medische zorg.

 2. Steeds weer het conflict tussen Israël en de Palestijnen in links-rechtssferen trekken is een enorme fout. Het heeft werkelijk niets te maken met links en rechts van het politieke midden staan.

 3. @2

  Het zijn de Breiviks en Wilders van deze wereld die dwepen met de schurkenstreken van de staat Israël. Israël steunt idioten als Wilders en hele legioenen aan bruine hasbaristen. Geen wonder dat het menselijk leed aan beide kanten van het conflict overschaduwd wordt door politiek gekonkel. Het heeft er alles van weg dat er een hoop mensen bij gebaat zijn dat er geen duurzame oplossing komt die recht doet aan de belangen van de Israëli’s en de Palestijnen.

 4. Meer dan 1000 moordenaars loslaten doet het Israelische volk pijn. Is zie het als een handreiking. Over schurkenstreken van de staat Israel gesproken: vandaag waren we getuige van de schurkenstreken van de Turkse regering die met bommenwerpers hele Koersiche dorpen probeert weg te vagen. Op Krapuul gaat geen wenkbrauw omhoog, Omdat er een paar Turkse ‘redacteuren’ zijn?

 5. @4

  likoed nl onder een nieuwe naam wellicht? of een andere hasbarist die koppiepeest voor sjekels

  onderbouw eerst maar eens dat we met 1000 veroordeelde moordenaars te maken hebben, hou anders gewoon je mond

  als je het over schurkenstreken van de staat Israël wil hebben waarom haal je Turkije er dan bij?

  een aanslag op militairen vergelden is toch volledig legitiem volgens de Israëlische militaire doctrine?

  meer dan een miljoen Palestijnen worden dagelijks collectief gestraft

  misschien ben jij wel gewoon een zelfhatende Turk?

 6. Een aanslag vergelden door burgerdoelen te bombarderen? Erdogan en Netanyahu lijken wel erg veel op elkaar. Er zijn 15 miljoen onderdrukte Koerden in Turkije die verlangen naar een eigen staat. Het geweld gaat door toe Koerdistan een feit is.

 7. @6

  Bibi is ook een freak

  de VN kan wellicht in één zitting zowel Koerdistan als Palestina formaliseren

 8. Ik zie dat Klaas (van K) die beloofd had om weg te blijven, weer terug is en dat ie nu “Thom” heet. Zou jij jouw aanwezigheid tot 1 persoon willen beperken Klaas/Thom? Alvast bedankt.

 9. #8 Ik zei hem bij zijn slachtofferig mokkend uitgemeten zelf gekozen vertrek onlangs al dat hij verslaafd is aan Krapuul en zijn ziogezeur over wat men hier schrijft toch niet kan laten. Hij moet naar Jellinek.

 10. 14-5-1948 Schreef:

  Steeds weer het conflict tussen Israël en de Palestijnen in links-rechtssferen trekken is een enorme fout. Het heeft werkelijk niets te maken met links en rechts van het politieke midden staan.

  Leg dat eens uit? Iets brallen kunnen we allemáál wel. Volgens mij is het rechts dat Palestijnen niks, maar dan ook hélemaal niks gunt.

 11. Thom Schreef:

  Op Krapuul gaat geen wenkbrauw omhoog, Omdat er een paar Turkse ‘redacteuren’ zijn?

  Hug… wat een slachtofferig gejengel. Ga je elders beklagen man. Ga ergens anders appels met peren vergelijken en bruin jijbakken. Wist je overigens dat Israël Koerden ronselt voor hun Ziozaakjes?

Reacties zijn gesloten.