Gerd Leers, schaamte voorbij, wil Mauro nu het land uit jagen

Minister Gerd Leers (CDA) is van plan de Angolees Mauro Manuel terug te sturen naar Angola.

De kans dat Mauro Manuel na zijn studie in Nederland kan blijven als kennismigrant, lijkt verkeken. Minister Leers (asiel) laat er in de Angolese hoofdstad Luanda geen enkel misverstand over bestaan: de jonge Angolese asielzoeker moet na het aflopen van zijn studievisum, mogelijk dus al dit jaar, terug naar zijn geboorteland.

“Mauro heeft gejokt en niet zo’n beetje ook. Hij heeft in werkelijkheid een andere achternaam en ook zijn geboortedatum klopte niet. Ik verwelkom mensen die een bijdrage leveren aan onze samenleving, maar wie de boel belazert, kan niet blijven.”

Nou, dat heeft Gerd Leers in zijn hoedanigheid als burgemeester van Maastricht inderdaad zelf aan den lijve ondervonden. Een Edith Schippers is dit trouwens niet met hem eens, die kan best blijven na de zaak voor 8 miljard belazerd te hebben vindt ze zelf, maar dit terzijde.

Overigens zei diezelfde Gerd Leers eerder over die afgrijselijke leugens van Mauro (de naam van zijn vader stond in zijn paspoort ipv die van zijn moeder, en de geboortedatum week 3 dagen af. Dit zijn inderdaad infame leugens waarvoor een kind van 8 direct de zoutmijnen in gestuurd zou moeten worden):

‘De fouten worden Mauro niet aangerekend – ook omdat hij toen een kind was.’

Maar wellicht is er vanuit het Catshuis, na hervatting van de onderhandelingen, per direct een nieuwe negeruitzetorder aan Leers gestuurd om Den Lijder erbij te kunnen houden.

Ad Koppejan was in december 2011 nog optimistisch:

 “Het aanvankelijk verdeelde CDA stuurde uiteindelijk aan op een studievisum. Toen dat gelukt was, zei CDA-Kamerlid Koppejan in Trouw: “Ik heb er alle vertrouwen in dat in de loop van de tijd andere oplossingen voor Mauro komen, zodat hij hier definitief kan blijven. Bijvoorbeeld doordat hij kennismigrant wordt, of doordat er ergens de komende jaren een structurele regeling komt voor gevallen als Mauro, zoals het CDA-congres ons en de minister heeft opgedragen.”

Nou, kom op met die motie van wantrouwen, CDA. Stuur dit persoon met nog minder karakter dan een weekdier vak K uit, en vervolgens het land uit, naar zijn villa in Bulgarije. En neem hem zijn paspoort af zodat de kans op terugkeer van deze kwal nihil wordt.

Kijkt u voor een overzicht van het schandalige verloop van deze zaak nog eens in onze Tijdlijn Mauro.

Er schijnt overigens een persbericht van BZK te bestaan waarin staat dat Mauro zijn studie wel mag afmaken.

Update:
In elk geval is er dit getweet door het officiële (?) twitter-account van Min BZK:

Op de vraag of dit een officiële tweet is, is nog geen antwoord gekomen. Wel opmerkelijk dat ze op zaterdag werken.

Bovendien is het een nutteloze reactie, want Trouw hééft het helemaal niet over het voortijdig beëindigen van het studievisum, maar over het feit dat hij nu ineens ná het beëindigen van zijn studie zonder meer terug zou moeten, en bij voorbaat geen kans maakt als kennismigrant hier te blijven.

34 gedachten over “Gerd Leers, schaamte voorbij, wil Mauro nu het land uit jagen”

 1. Zelden ben ik echt kotsmisselijk, maar nu dus echt, wat een walgelijk, miezerig Gristelijk kereltje.

  GATVERDAMME.

 2. BZK twittert: https://twitter.com/#!/MinBZK/status/186006983516766208
  #Leers zei in #Angola niks over einde studievisum #Mauro. Die kreeg juist visum ONDANKS jokken. Suggestie Trouw dus onzin.

  Alleen die frame al op het zg jokken van het kind. Misschien hebben ze in Angola wel een fout gemaakt bij het invoeren van de gegevens. Leers heeft i.e.g. niet veel vertrouwen in de Angolese burgerregistratie. Hij is bang dat ze valse reisdocumeten niet kunnen onderscheiden van echte. Leers lijkt te denken dan Nederland beter kan beoordelen of een Angolees reisdocument echt of vals is dan Angola zelf.

  “De afspraken gaan onder andere over het verstrekken van reispapieren door Angola, ………… Nederland heeft veel kennis over het herkennen van valse reisdocumenten en zal daar trainingen over geven aan Angola.”
  http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2012/03/28/afspraken-nederland-en-angola-over-terugkeer-afgewezen-asielzoekers.html

 3. Nee, maar hij mocht sowieso al blijven voor zijn studie; het punt is dat nu ineens vast lijkt te staan dat hij na zijn studie ook niet als kennismigrant mag blijven.

 4. Mauro mag gewoon blijven

  Dat Mauro eerder zou hebben gejokt over zijn precieze geboortedatum, achternaam en paspoort, was al bekend en is hem voor zijn visum niet aangerekend gezien zijn leeftijd toen. De suggestie in Trouw dat minister Leers het studievisum van Mauro voortijdig zou beëindigen, is geheel onjuist. Leers heeft daarover niets gezegd in een gesprek met een freelance luchtvaartverslaggever van Trouw.

  http://www.nieuwsbladdeband.nl/inter-nationaal/binnenland/leers_geeft_verklaring_over_mauro_24348265.html

  ————————————–

  Ik ken natuurlijk de hele zaak-Mauro van voor naar achter uit mijn hoofd en de bewoording kwam me al té bekend voor. Dit was gewoon het oude verhaal “dat Mauro gelogen had”, even het stukkie doorspoelen dat het maar om drie dagen ging, dat de gegevens uit dat paspoort niet van belang waren voor de lopende EVRM-procedure (daar heb je nl. geen correcte uitreispapieren van het land van herkomst voor nodig), dat de administratie in Angola destijds sowieso een chaos was en de fout net zo goed bij een overwerkte Angolese ambtenaar had kunnen liggen, en daarna weer verder met “…maar ik neem het hem vanwege zijn leeftijd niet kwalijk”.

  Maar ja, journalisten die de moeite nemen even te checken wat ze schrijven… 😐

 5. Leers is geen christen meer te noemen, hij heeft zij ziel aan de duivel Wilders verkocht.

 6. @6 Trouw suggereert niet dat het studievisum voortijdig beëindigd wordt:

  “De kans dat Mauro Manuel na zijn studie in Nederland kan blijven als kennismigrant, lijkt verkeken. Minister Leers (asiel) laat er in de Angolese hoofdstad Luanda geen enkel misverstand over bestaan: de jonge Angolese asielzoeker moet na het aflopen van zijn studievisum, mogelijk dus al dit jaar, terug naar zijn geboorteland.”

  Trouw signaleert echter dat hij nu ineens onherroepelijk terug zou moeten ná zijn studie.

 7. Trouw mag wel uit de doeken doen hoe ze tot dat sukje gekomen zijn. De stelligheid in de Trouw veronderstelt i.e.g. wel dat een en ander op iets meer gebaseerd is dan het oprakelen van Leers’ uitspraken tijdens een nieuwjaarsreceptie. ” Minister Leers (asiel) laat er in de Angolese hoofdstad Luanda geen enkel misverstand over bestaan”
  Volgens de woordvoerder van Leers:
  “Leers heeft in Angola aan twee Nederlandse luchtvaartjournalisten die van toeten noch blazen wisten uitgelegd dat het in het asielbeleid in algemene zin zo is dat wie de boel belazert niet welkom is.”
  Nou dat kunnen die journalisten in hun zak steken. In elk geval heeft 1 van de 2 auteurs van het stukje in Trouw ieg iets met luchtvaart van doen, maar de ander is gewoon een politiek journaliste.

  Wie van de drie: Wil de echte jokkebrok opstaan?
  Mauro, Trouw of Leers, (Mark Rutte mag deze keer niet meedoen.)

 8. Wat ik kwalijker vind, is dat Leers het (ondanks zijn gehaaste rectificatie) tóch weer heeft over “leugens”. Dat is namelijk nooit bewezen.

  Misschien een door Sint Geert opgelegd toneelstukje?

 9. @11 juist! Tofik Dibi in de VK: “Daarnaast: de minister moet stoppen met Mauro van leugens betichten. Hij was 10 jaar oud en noemde de achternaam van zijn moeder in plaats van vader omdat zij hem heeft opgevoed en zat er net naast wat betreft zijn geboortedatum, omdat Afrikaanse kinderen vaak hun verjaardag niet kennen. Dat wegzetten als liegen is schandelijk.'”
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/8804/De-kwestie-Mauro/article/detail/3234152/2012/03/31/PvdA-het-gesol-met-Mauro-gaat-door.dhtml

 10. @12 “omdat Afrikaanse kinderen vaak hun verjaardag niet kennen”

  …al is mijn favoriete optie (waarschijnlijk omdat ik die zelf heb verzonnen :P) die van de overwerkte Angolese ambtenaar.

  Als iemand een beetje cursief & in haast schrijft, de 1 met een vlaggetje schijft en een “4 met een puntje” gebruikt maar niet goed sluit, waren 1, 4 en 7 bij electronische cijferherkenning altijd de lastigste om uit elkaar te houden, dus ook daar is het geen onbekend probleem. Als je dan te midden van een chaos & terwijl het zweet in je ogen druipt (= Angolees klimaat) opeens tienduizenden kinderen moet administreren, wil daar wel eens een foutje insluipen.

  Probeer maar, je ziet het echt zó voor je. :mrgreen:

 11. Zie je wel.
  Ik voelde me al onveilig toen ik hoorde dat Mauro mogelijk mocht blijven, maar dat blijkt maar al te terecht te zijn.
  Hij blijkt een andere naam te hebben en z’n geboortedatum klopte ook al niet.
  Jammer dat de doodstraf nog steeds niet is ingevoerd.
  Dit soort misdadigers moet je in feite gelijk tegen de muur zetten.
  Ik durf te wedden dat als je alle mensen van niet westers ras controleert dat je nog duizenden mensen tegenkomt waarvan de naam en/of geboortedatum niet kloppen, zeker als je vergelijkt met de beide paspoorten die ze inmiddels illegaal in de zak hebben.
  Extra politie-inzet lijkt me op z’n plaats. Desnoods moet de cavia-politie ingeschakeld worden. We hebben tenslotte te maken met lieden die op beestachtige manier proberen te profiteren van de hardwerkende Nederlander Dus inzet van de dierenpolitie is op z’n plaats. Het is al een schande dat ze op onze kosten jarenlang onderwijs hebben genoten, waarmee ze baantjes trachten te bemachtigen waardoor de werkloze hardwerkenden niet meer aan bak kunnen komen.

 12. Preciese geboortedatums zijn überhaupt gelul in het geval van veel van de asielzoekerslanden .. de Commercie heeft daar van verjaardagen nog geen consumeerfestijn gemaakt .. Volgens mij was Angola trouwens een van de vele “twee datum landen “, geld word pas aan een aangifte uitgegeven als het kind bewijst te kunnen overleven , de ambtenaar vraagt dan “Buiten of tijdens de regentijd geboren , Buiten de regentijd krijgt dan 1 januari en tijdens de regentijd 1 juli als geboortedatum ……

 13. Volgens Trouw hebben ze trouwens geen luchtvaartverslaggever (tegen wie Leers dit gezegd zou hebben), ook geen freelance.

  Misschien is het een eufemimse voor gebakkenluchtverslaggever. 😛

 14. Wat is Leers toch een naar mannetje. Bah. Een zeer goedkope en achterbakse manier om nog punten te winnen bij de PVV, wat goed van pas kan komen bij de onderhandelingen.

  Mauro was zeer jong destijds. Dat hij echt gelogen heeft betwijfel ik, maar dan nog. Je kunt hem niet verantwoordelijk stellen voor zoiets. Daar zijn zelfs wetten tegen. Wat dat betreft laat Leers wel weer zien hoe dom hij eigenlijk is.

  Waarom wordt ons land geregeerd door incompetente figuren?

 15. #19
  “Waarom wordt ons land geregeerd door incompetente figuren?”
  Foutje. Het is niet “door” maar “voor”
  Dus “Waarom wordt ons land geregeerd VOOR incompetente figuren?”
  Ons land wordt geregeerd t.g.v. totaal incompetente, volslagen achterlijke idioten. Al wil ik wat betreft Leers wel enige clementie betonen. Die jongen is ook maar simpeltjes en hij moet toch er ook op kunnen rekenen dat hij z’n baantje houdt? Wat zou jij in z’n plaats doen? Wilders heeft bevolen dat Leers doet wat hij zegt en anders zou hij moeten opstappen. Wedden dat jij als je in Leers’ plaats zat of stond, ook zou zeggen, “nou vooruit maar, ik moet aan m’n gezin denken en bovendien heeft God me ook al in de steek gelaten dus kan ik beter doen wat de plaatsvervanger van God Geert Wilders zegt”

 16. Ben nog niet helemaal overtuigd dat het een non-verhaal is van gebakken-lucht verslaggevers. Zometeen in nieuwsuur een stukje van de band die de journalisten gemaakt hebben ?

 17. Volgens Paternotte, die normaal overigens meestal liegt:

  baspaternotte 10:02pm via TweetDeck
  Auw. Leers’ smoking gun – op tape dus Nixon-style – bij #Nieuwsuur. ‘Mauro moet hoe dan ook weg na studie’. Wat nu, @adkoppejan ?

 18. Is die Leers alleen maar met die Mauro bezig? De media springt er weer op. Mijn, euh, god? Kuifje Leers in Oeganda. Oooooh voor de rest. Laat maar….

 19. Oei daar heb je t al weer

  kajleers 10:17pm via TweetDeck
  De uitspraak is zo goed als niet verstaanbaar. Daar Leers een #CDA’er is, zal hij dus liegen dat hij dat nooit gezegd heeft. #Mauro

 20. Wel fijn voor Leers dat ministers tegenwoordig mogen liegen zonder dat dat enige consequenties heeft. 😐

  Vroeger lag je er dus meteen uit.

 21. @26
  Euh vroeger …….. da’s de tijd dat Leers ook groot is geworden en er nooit uitgevlogen is. Er is niet zoveel veranderd t.o.v. vroeger denk ik maar soi……

 22. Maar wie is Mauro Ferreira? 😆

  Ik ken een Mauro Manuel en een Mauro Estevao (naam van zijn vader), maar “Ferreira” is nieuw… wie is dat, Gerd?

 23. @26 ja, tegenwoordig zeggen ze dat het een politieke doodzonde is maar gaan vervolgens over tot de orde van de dag.

Reacties zijn gesloten.