Gerd Leers (CDA): ‘Nederland is weer gidsland’

Terwijl Mark Rutte (VVD) in Brussel bij de president van het Europese Parlement Martin Schulz een pleefiguur sloeg nam Gerd Leers in Polen de honneurs waar om te garanderen dat we ons ook daar compleet te schande zouden maken:

 “Nederland is nog steeds een gidsland. Wij lopen vooruit op ontwikkelingen die andere landen pas over vijf of tien jaar zullen doormaken”, aldus de minister, die zijn Poolse collega’s uitlegde dat Nederland al de derde generatie immigranten kent.”

Ja hoor, we zijn weer gidsland, alleen deze keer zoals Italië dat was voor Spanje en Duitsland, zo’n tachtig jaar geleden.

“Leers legde uit waarom de regering het meldpunt niet veroordeelt: “We leven in een democratie. Mensen kunnen zeggen wat ze maar willen. Als een partij een website start, is het niet aan ons om daar commentaar op te leveren.”

Gidsland, ook in de zin van het schijterig je mond houden over de racistische neigingen van je gedoogpartner, die je nodig hebt om koste wat kost links buiten de regering te kunnen houden in opdracht van je neoliberale lobbyisten.

En als ‘een partij’, die een racistische website start, meebeslist over wie er in de regering zit, die personen zelfs in een besloten achterkamertje, dus niet in de Kamer, ter verantwoording kan roepen (niet in de minste plaats Gerd Leers zelf) en de komende weken een beslissende stem heeft in de volgende draconische bezuinigingsronde, ja dan zouden buitenlandse regeringen zomaar eens kunnen denken dat de regering wel degelijk iets te maken heeft met de rabiaatbruine ideeën en plannen van zo’n partij. En als dat niet zo is dat graag zouden willen horen van die regering.

En sinds wanneer is commentaar leveren ondemocratisch? Heeft de regering soms zelf geen vrijheid van meningsuiting meer onder de knoet van hun meningsvrijheidliefhebbende gedoogpartner?

4 gedachten over “Gerd Leers (CDA): ‘Nederland is weer gidsland’”

  1. Ja hoor, we zijn weer gidsland, alleen deze keer zoals Italië dat was voor Spanje en Duitsland, zo’n tachtig jaar geleden.

    Maar we zijn het dan toch maar mooi! H.O.L.L.A.N.D Holland spreekt een woordje mee!
    (Oeps, Leers is Limburger).

  2. Derde generatie?

    NL had een eeuwenlange traditie van veilige haven en koloniale grootmacht.

    Leers doet net zo graag aan geschiedvervalsing als Martin Borm…ehh Bosma

Reacties zijn gesloten.