Geldermalsen en de roze bril

Geldermalsen is een brave christelijke gemeente met een lichtrood randje. De gemeente telde op 1 september 2015 26.289 inwoners. Kunnen er best 1500 bij. Dorpsbelangen, CDA en GPV maken er de dienst uit, maar de burgemeester is vrouw en van de PvdA. Een coalitie waarvan je niet meteen zou verwachten dat ze op het verzoek van de Provincie en het COA positief zou reageren op de vraag of de gemeente wellicht bereid zou zijn om… Juist.

Ja, een AZC, wat een mooi idee! We hebben nog wat braakliggende grond in voorraad. Het nuttige verenigen met het goede, wat wil je nog meer? Daar is Nederland groot mee geworden. En met polderen natuurlijk. ‘Samen voor elkaar’, dat is niet voor niets de slogan van de coalitie. Is toch iets anders dan ‘samen voor ons eigen’. Geen probleem dus. Geachte raadsleden, wilt u tekenen bij het kruisje?

Schermafbeelding 2015-12-16 om 22.59.02

En ja, verdomd. De stormtroepers van ultra-rechts zijn schuimbekkend naar Geldermalsen afgereisd om daar ‘orde op zaken te stellen’. ‘In naam van het volk’. Meteen al werd duidelijk dat veel vuurbommenwerpers van elders kwamen, niet werden gekend in het piepkleine stadje. Ze zijn zich daar kapot geschrokken.

Maar ja, hadden de collegeleden de stukken wel goed gelezen? Ze wisten toch dat het niet zo simpel zou worden?

Schermafbeelding 2015-12-16 om 22.58.20

‘Goede informatievoorziening naar alle betrokkenen’? Dus niet. Goede bedoelingen (zij het met een dubbele agenda) zijn niet genoeg. Sterker nog, ze zijn gevaarlijk. Slachtoffers: de vluchtelingen.

Gooi die roze bril maar in de la.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.