Geert Wilders deelt podium met Gouden Dageraad

Ik weet niet meer wie het zei, het was een van mijn twee geachte collega’s Wltrr of Huib, maar een van hen zei dus dat je Geert Wilders vooral in het buitenland goed in de gaten moet houden. Zo deed hij zijn allerergste uitspraak, die van het ‘zonodig’ deporteren van tientallen miljoenen moslims, ook in een interview in Denemarken.

Denemarken is ook nu weer het toneel van een opmerkelijk optreden van Geert Wilders, namelijk op het Folkemodet festival op het eiland Bornholm, een festival waar politici mensen op informele wijze kunnen ontmoeten. Dit jaar zijn er ook diverse extreem-rechtse politici uitgenodigd, waaronder Geert Wilders in de buitenlandse pers – die niet aan het Stockholmsyndroom van die van ons lijden – steevast geschaard wordt. Maar ook Georgios Epitideios, voormalig Gouden Dageraad-lid is uitgenodigd. Dit heeft diverse partijen hun uitnodiging doen afzeggen, maar zo niet Geert Wilders. Die gaat gewoon met een neo-nazi op het podium staan, eindelijk geeft hij toe daar geen moeite mee te hebben.

Geert Wilders, die mij overigens pas recent op twitter geblokt heeft, terwijl ik toch al sinds 2011 Het Probleem Geert Wilders benoem. Deze kampioen van de Vrijheid van Meningsuiting wil blijkbaar niet meer met mijn mening geconfronteerd worden.