Geen collegegeld voor besturende of roeiende student

VVD en D66 stellen voor dat een student die een jaar wil besteden aan zaken als ‘zitting nemen in een bestuur of het Olympisch roeiteam’ een jaar collegegeldvrij ingeschreven moeten kunnen blijven staan.

Nu is het nog zo dat studenten die gebruik willen maken van bestuursbeurzen, ingeschreven moeten staan aan een universiteit of hogeschool en dus collegegeld moeten betalen. In het wetsvoorstel wordt het ontvangen van een bestuursbeurs losgekoppeld van het ingeschreven staan als student.

Alhoewel ik in het algemeen wel iets zie in zo’n jaar als het een nuttige maatschappelijke of inhoudelijke aanvulling op de studie zou betreffen, vraag ik mij werkelijk af waarom het als een monomane gek tekeer gaan in een roeiboot, met als volslagen nutteloos resultaat dat je zonder ook maar iets van de omgeving te hebben gezien als eerste de eindstreep passeert, door de overheid gesubsidieerd moet worden.

Als zo’n Maxime Verhagen na 11 jaar als student ingeschreven gestaan te hebben dan tenminste nog een olympische medaille kon overleggen, maar nee. Misschien heeft-ie het wel ooit geprobeerd en heeft hij daarom die rugklachten, dat zou natuurlijk kunnen.

8 gedachten over “Geen collegegeld voor besturende of roeiende student”

 1. Dit zou ook moeten gelden voor student die 1 jaar rond de wereld wil reizen, of 1 jaar sabbatical wil nemen, of 1 jaar in eigen spirituele levenswereld wil verdiepen enz. zen.enz. 😉

 2. corpsballen zijn nodig om de VVD en D’66 te besturen ( hun hockeytutjes doen dan Groen Blerghhhhhh , dus die zouden ook geen collegegeld moeten betalen )

 3. @2 het lijkt mij niet geheel toevallig dat dat roei-idee uit VVD- en D66-koker komt, inderdaad.

 4. roeien en bier zijn kernwaarden binnen de joods-christelijke studentencultuur

  Van Binsbergen!

 5. `VVD en D66 stellen voor dat een student die een jaar wil besteden aan zaken als ‘zitting nemen in een bestuur ….. ‘
  Corpsballen dus van studentenbralverenigeningen als `Ad Fundum’.
  Maar wat let ons om van Krapuul een progressieve stichting te maken met een bestuur waarin voor wel duizenden leden plaats is?

 6. @5

  bij wijze van protest tegen de MOE kliksite stel ik voor dat de naam van de vereniging of stichting De Poolse Landdag wordt 🙂

 7. Als zo’n Maxime Verhagen na 11 jaar als student ingeschreven gestaan te hebben dan tenminste nog een olympische medaille kon overleggen, maar nee. Misschien heeft-ie het wel ooit geprobeerd en heeft hij daarom die rugklachten, dat zou natuurlijk kunnen.

  Ik heb eerlijk gezegd nooit begrepen waarom er überhaupt zoveel geld aan sport moet worden uitgegeven.
  Zie bijvoorbeeld afgelopen weekend bij de WK schaatsen. Er gaan zo’n 10 à 15 sporters mee wat begeleiders en bobo’s en wat is het resultaat? Slechts 1 gouden plak voor Irene Wuust en 1 voor Sven Kramer. De rest heeft het er maar bij laten zitten. Hebben dus allemaal verloren. Waardeloos.
  Dat ging heel anders toen ik nog aan sport deed.
  Ik zei bijvoorbeeld vlak voor de wedstrijd “Moge de beste winnen.” Meestal werd daarna pompt de wedstrijd afgelast want iedereen had wel door dat ze toch niet van mij konden winnen en dat heeft het uiteraard geen zin meer om je in te spannen.
  Soms vergat ik het wel eens om dat te zeggen, maar dat ik heb ik opgelost door zo langzaam mogelijk te lopen zodat ik altijd als laatste binnen kwam. Ik ben van mening dat als mensen toch betalen om naar je te kijken dan moeten ze ook zo lang mogelijk van je kunnen genieten. En dan een tientje te betalen om maar 10 seconden naar je te kunnen kijken beschouw ik als oplichterij.

Reacties zijn gesloten.