Geef Rob de Wijk de tools and he’ll do the job

Defensiespecialist Rob de Wijk ziet een leuke heldenrol weggelegd voor Nederland in een mondiale oorlog om grondstoffen:

‘We zijn als kleine kinderen die denken dat ze veilig zijn voor de buitenwereld als ze maar diep onder het dekbed kruipen,’ verzucht Rob de Wijk. Deze week verschijnt zijn boek 5 over 12, waarin hij betoogt dat Nederland zijn eigen ondergang over zich afroept door zich naar binnen te keren. Alleen als we economisch, diplomatiek en militair mee durven spelen in het mondiale machtsspel rond steeds schaarsere grondstoffen mogen we enige hoop op redding koesteren. In tijden van bezuinigingen pleit De Wijk daarom voor een verdubbeling van het defensiebudget (VN).

8 gedachten over “Geef Rob de Wijk de tools and he’ll do the job”

 1. Het waanzinnige van die olieoorlogen is dat ze heel veel olie zullen kosten (afgezien van de mensenlevens).

 2. Eng mannetje. Omdat Rob de Wijk ergens mag meepraten, moet Nederland oorlog voeren.

 3. Om de deelnemers aan die VOC-uitstapjes bij thuiskomst natuurlijk direct door een gefeminiseerd OM te laten vervolgen op allerlei misdaden, die helaas vaak bij oorlog horen.
  Met de pluspunten gaat uiteraard de politie feesten, de fouten (o.a. van de politiek) mogen de manschappen oplossen.
  Niet doen dus, of de oude krijgsraad weer instellen zonder eiderstokken en deeltijdmiepen.
  Die rampen komen we overal tegen.

 4. ik bedoel dus de politiek die gaat feesten, de politie kan dat niet meer want dat is niet veilig en is niet uit vergadertd

 5. Tenminste vertelt eerlijk Rob de Wijk waar zijn al die recente en niet zo recente oorlogen voor gevoerd.

  Van de “humanitaire” beginselen geloof ik geen moer, de feiten spreken er tegen, dat zijn gewoon PR praatjes bedoeld voor Parlamentarirs die hun eigen salaris hoog waarderen, gewoon liever willen niet nadenken en naar smoesjes zoeken om die salaris te behouden.

 6. @6: Wel raar dat hij er totaal geen doekjes om windt. Als het de bedoeling is van die kringen waar hij in verkeert dat hij dit allemaal zo spuit, ga je vermoeden dat er een nog veel griezeliger plan achter moet zitten.

 7. Vreemd genoeg heeft Rob de Wijk uitstekend door hóe de wereld reilt en zeilt, geeft de vorige (VVD, CDA, PVV) regering de schuld van heerstend protectionisme maar begint vreemd genoeg een tirade tegen de SP en PvdA prominent Samsom (die geen enkele regeringsinvloed hebben) zonder Rutte of een CDA of PVV idioot te noemen.

  Duidelijk waar bij Rob van Wijk, de GBJ Hilterman van onze tijd, de prioriteiten liggen….

  De verslaggever is zo dom om de Wijk te af te tekenen wonend in ” een-bescheiden-Hollandse-doorzonwoning” maar als het interview vordert blijkt de Wijk tevens over een woning in Frankrijk te beschikken. Op openbaar vervoer is de kankeraar overigens ook niet aangewezen want naar het land van Madeleine toert hij natuurlijk in zijn rode sportwagen die op de oprit staat. Vaak tijd daarvoor zal hij niet hebben want hij verblijft regelmatig in Washington waar hij is uitgenodigd om Obama van advies te dienen.

  Wanneer hij daadwerkelijk Nederlands minister van buitenlandse zaken zou worden dan hebben we niet alleen G.B.J. Hilterman terug op z’n oude post maar tevens de reïncarnatie van de Weledele Heer Jozef Luns, die andere aanbidder van de Atlantische Gemeenschap (lees: Amerika).

  Inderdaad, met Rob de Wijk aan het stuur beleven we tegenwoordig niet de crisisjaren van de vorige eeuw opnieuw maar eerder de jaren vijftig; de Verenigde Staten als zinnebeeld van alles dat van waarde is tegenover de rest van de wereld die in alle domheid toekijkt hoe Rob van Wijk samen met vriend Obama de wereld redden… 🙄 !!

Reacties zijn gesloten.