Gedoogheer Wilders van het chantagekabinet Bruin I.

Deze benaming had ik nog niet gezien, maar kwam hem net tegen in een stuk van Ko Colijn op de VN website. Ik vind hem wel iets hebben.  Het stuk gaat in het begin over de toespraak van Hurt in New York. Maar verderop in het stuk komen algemenere opmerkingen aan de orde. Zoals vragen wat hij nog meer gaat doen op eigen houtje. Nou dat weten we inmiddels.

Ko stelt terecht:

De geest is uit de fles, en nog belangrijker, met de actie wil de PVV-leider demonstreren dat hijzelf de fles zal openen als hij dat wil.

Wij weten inmiddels hoe Geert hiermee omgaat. Hij bemoeit zich niet alleen met binnenlands beleid in de VS, maar gaat dat op 2 oktober ook in Duitsland doen. Verder vindt hij wel dat de Indonesische ambassadeur zich niet met Nederland mag bemoeien. Waar gaat deze redenatie nou toch mank?

Maar wat het ergste van alles is, hij kan gewoon zijn gang gaan! Iedereen springt in de houding om toch vooral maar politiek-correct bezig te zijn. Niemand zegt eens: ,, Stop, nu is het genoeg geweest.” Dat hij zo ver kan gaan is omdat anderen hem zo ver laten komen. Dit alles voor de angst dat als je tegen hem zegt dat hij iets niet mag of dat hij een fout maakt, hij gaat roepen dat hij gedemoniseerd wordt. Hij heeft de hele politiek in de wurggreep, ik snap niet dat er niet eens een groep opstaat in de politiek die zegt:,, En nu is het genoeg geweest. Hier stopt het, zo gaan we niet met elkaar om. Vanaf nu gaan we het anders doen en jij gaat je gedragen.” Ik zit er op te wachten en met mij nog zo’n 8 à 9 miljoen stemmers. Als dat gebeurt, gaat bij mij de vlag uit.