Het gaat Wouter Bos vooral om de uitstraling

Nu zit daar wat in. Als je als PvdA en VVD met elkaar gaat samenwerken na een verkiezing die nog net geen burgeroorlog was tussen links en rechts, dan wil je het niet over de inhoud hebben. Dan gaat het er in eerste instantie om hoe je naar buiten overkomt, om de uitstraling.

Ook Bos liet zich lovend uit over het begin van de formatiegesprekken. Hij noemde het ‘belangrijk dat de onderhandelaars niet zozeer positie innemen wat betreft individuele dossiers maar zich proberen een beeld te vormen van wat de uitstraling van het kabinet als geheel en het akkoord als geheel zou moeten zijn.’ Dat uitgangspunt is volgens Bos ‘het meest logische begin’. Het definiëren van die gezamenlijke uitstraling kan bindend zijn voor een nieuw kabinet.

Laat het maar aan de PvdA over om direct de meest ongelukkige quotes voor hun rekening te nemen. Tot zover de strategische stemmers.

5 gedachten over “Het gaat Wouter Bos vooral om de uitstraling”

  1. Ik leid uit de woorden van bankier W. Bos af dat er vanaf volgende week een ‘spindocter’ wordt benoemd om de gelederen van Samsom te versterken tijdens de onderhandelingen met als taak ons een ‘Sociaal Kabinet’ te verkopen.

    Trap er niet in beste mensen, deze onderhandelingen zijn slechts bedoeld om de heer W. Bos en zijn jonge vriend D. Samson een functie te garanderen op een plek in de hoogste gelederen van de onaantastbare financieringswereld en de rest van de mensheid moet zich maar zien te redden…

    De zogenaamde ‘sociaal-democratie’ is zo flexibel als een stuk elastiek….

  2. en ondertussen zetten we kinderen uit en privatizeren we de gezondheidszorg , Bedankt PvdA stemmers voor jullie stem die gewoon wéér een stem op de VVD is …

Reacties zijn gesloten.