Gaat er een verbod komen op filmen ‘politie in actie’?

Een woordvoerdster van de politie laat weten dat het politiewerk bemoeilijkt wordt door mensen die filmen en dat dan vervolgens op YouTube zetten. Ja dat kan natuurlijk niet! Stel je voor! Dan ziet de hele wereld dat er onschuldige mensen worden afgetuigd. Overigens, ook al zijn ze schuldig, dan nog mag de politie niet aftuigen.

Ben benieuwd wanneer de VVD of het CDA of de PVV komt met ideeën over verbod om pliesie te filmen als ze ‘aan het werk zijn’.

8 gedachten over “Gaat er een verbod komen op filmen ‘politie in actie’?”

 1. “Hoewel het werk er niet onder mag lijden, moeten agenten beseffen dat ze soms worden gefilmd’, aldus de woordvoerder.”

  Ik pleit ervoor om vanaf nu ALLES zorgvuldig en langdurig te filmen van oom en tante agent.
  Zo ontstaat een fraai online archief van de ‘acties’ uit diverse invalshoeken.
  Bijvoorbeeld bij het in elkaar trappen van een aangeschoten persoon.

 2. Op de openbare weg mag iedereen filmen, dus dat verbod komt er niet! Als het er toch komt, is het moeilijk te handhaven!

 3. @3: dat is nog steeds zo.
  Er is namelijk geen draagplicht.

  Van rijksoverheid.nl:
  U heeft geen draagplicht, alleen een toonplicht. Omdat u het identiteitsbewijs verplicht moet kunnen tonen, betekent het in de praktijk dat u altijd een identiteitsbewijs bij u moet dragen.

  “Vanwege kritiek op de identificatieplicht, werd kort voor het parlementaire debat werd de draagplicht uit het wetsvoorstel geschrapt. Minister Donner verklaarde alleen een toonplicht in te willen voeren.”

  Is trouwens in dit topic een beetje off-topic.

 4. Wat zijn dit nu voor semantische spelletjes? Als je op ieder moment je ID-kaart moet kunnen tonen dan heb je dus in principe gewoon een draagplicht. Tenzij je je ID-kaart op een slee zet en het achter je aan sleept.

 5. @5
  Nee, want je kunt tegen zo’n smeris zeggen: ik ga hem even halen, u heeft zo te zien toch niets beters te doen, u wacht maar even. Vinden ze fijn, net als het filmen van hun verdere werk.

 6. Dus strakjes mogen ook mensen legaal in elkaar worden gerost omdat ze de pliesie filmen! Fijn hoor dat vrije Nederland.

Reacties zijn gesloten.