Front National grootste partij in zes regio’s in Frankrijk

uitslagenommiddernachtFrankrijkHet grootst is de lijst geworden in Frans-Vlaanderen/-Henegouwen/Artesië/Picardië. Met als goede tweede de Provence en als derde Elzas/Lotharingen/Ardennen/Champagne. “Les Boches du Nord” die voor Eigen Volk eerst stemmen.
Bij de eerste ronde werd “links” het grootst in Bretagne, dat al een paar jaar op zijn kop staat in opstand tegen onder meer een nodeloos vliegveld, maar of er verband is blijft de vraag. En verder ook maar net op Corsica, in het zuidwesten ging het er nog om of de PS de grootste werd of de (post-)gaullisten van Sarkozy.

Wellicht weet u meer als u deze pagina of hier. Veelzeggend dat een dagblad naar twitter verwijst met de staafdiagrammen – hier is te zien dat “links” wel gewonnen heeft in het zuidwesten, althans net de grootste is geworden.
In Parijs de metropool kreeg FN nauwelijks een poot aan de grond, ook of misschien juist niet in de wijken waar terroristen toesloegen op 13 november jongstleden. Dit voor de mensen die denken dat er verband is tussen de moordpartijen en de winst van de fascisten.

Van de overzeese gebiedsdelen in het Caribisch gebied zal het FN het ook niet moeten hebben (hier waren de uitslagen wegens het tijdsverschil nog niet bekend bij het sluiten van Krapuul op de late avond). Op La Réunion in de Indische Oceaan haalde FN toch nog twee procent…

Nu komt het grote marchanderen met lijstverbindingen voor de tweede ronde. Sarkozy gaat met niemand verder in zee. Zijn partij heeft al goede kansen in vooral Centraal-Frankrijk en de omgeving van Parijs.