Frits Bolkestein (VVD) betreurt inzetten Poolse loodgieters en kiest resoluut voor PVV-beunhazen

Berouw komt nooit te laat. Maar zelden te vroeg.

Met een zeldzaam gevoel voor humor counterde de Poolse regering de Franse xenofobie. Bolkestein vond dat indertijd prachtig. Wilders (VVD) ook.

Indertijd nam de toenmalige Eurocommissaris Frits Bolkestein demonstratief goedkope Poolse loodgieters en electriciens aan om zijn Franse vakantiehuisje in orde te brengen. Hoe groot was toen niet de verontwaardiging van zijn VVD-vrinden, waaronder het VVD-kamerlid Wilders, over de acties van Franse vakbonden, die tijdelijk telefoon en electra afsloten van château Bolkestein, om te protesteren tegen het feit dat hun banen werden afgenomen door Polen die onder de overeengekomen tarieven waren komen werken!

Het kan verkeren!

Nu de PVV zo een nuttig meldingspunt heeft opgezet tegen banenroof door Polen en andere Oost- en Midden-Europeanen, met instemming van sociale-zaken minister Kamp (VVD) en PM Rutte himself (ook VVD), kon VVD-prominent en godfather van Geert, Frits Bolkestein, niet achterblijven. Nadat 672 van de 14.000 klachten tegen Poolse banenroof (volgens PVV-kamerlid Ino van den Besselaar, de inspirator van de succesvolle site in De Telegraaf van heden) bleken te slaan op Bolkesteins ondoordachte actie van enige jaren terug, toonde deze vroege ideoloog van de christelijk-westerse suprematie eens te meer zijn grootheid.

Want alleen de echt groten onder ons zijn in staat tot een “amende honorable”. Frits heeft hoogst persoonlijk alle leidingen en draden die de Polen in zijn huisje hebben aangelegd uit de muren getrokken en heeft werkloze PVV-stemmers opgeroepen om het werk op echt joods-christelijke wijze te komen overdoen. Uiteraard tegen dezelfde tarieven als deze vrije-markt-denker van de Shell indertijd aan de Polen heeft betaald.

Een lichte teleurstelling kon de oude vos niet verhelen, toen in de loop van de morgen bleek, dat alleen Turkse vaklieden bereid waren om het werk aan te nemen.

“Zo kom je van de regen in de drup”, mompelde de liberale ideoloog hoofdschuddend, toen hij zich door de sneeuw naar zijn limousine met chauffeur spoedde.

Aan de muur hing nog een oude affiche met de “plombier polonais”, het speelse antwoord van de Poolse regering op de hypocriete houding van Franse werk- en opdrachtgevers, die wel de (goedkope) arbeid en de (gratis) seksuele diensten van de gretige jonge Poolse loodgieters waarderen, maar daar officieel niets van willen weten.

Wat lijkt dat toch op de houding van de heer Ino van den Besselaar (PVV), die in een recent vorig leven nog personeelsfunctionaris was van de organisatie van werkgevers in de bouwnijverheid. Als ik goed ben ingelicht, deed Van den Besselaar er toen alles aan, om buiten de CAO’s om, ruimte te scheppen voor goedkope onderaannemers met Poolse en Turkse werkkrachten.

Typisch de juiste man, om nu de pogroms tegen zijn eigen beleid voor te bereiden. Frits Bolkestein is er klaar voor. Tenminste, als even een paar luie werkloze pvv-beunhazen eindelijk uit hun nest willen komen.

8 gedachten over “Frits Bolkestein (VVD) betreurt inzetten Poolse loodgieters en kiest resoluut voor PVV-beunhazen”

 1. Huh? 😮

  “die wel de (goedkope) arbeid en de (gratis) seksuele diensten van de gretige jonge Poolse loodgieters waarderen,”

  Nooit geweten! 😀

 2. Bolkestein kon die Polen wel waarderen, maar waarom hij nu een vrindje moet zijn van gw. is mij onduidelijk. Hij als voormalige vertegenwoordiger van de grootste olieboer in het grootste islamitische land ter wereld is mij onduidelijk?

 3. @Sjaax – Bolkestein is indertijd (al in 1990, geloof ik) begonnen met het gezeur, dat “de” islam-cultuur minderwaardig zou zijn aan de “westerse”. Nu vindt hij weliswaar, dat Wilders “te ver” gaat in zijn moslim-haat, maar hij was (en is) een groot voorstander van het gedoogaccoord VVD-PVV.
  Bolk heeft op zijn manier er alles aan gedaan, om Polen en andere Oosteuropeanen hier naar toe te halen. Dat noemde hij “versoepeling van de arbeidsmarkt”, maar het is natuurlijk in werkelijkheid ondergraving van de CAO’s. Nu komt zijn goede vrind en tovenaarsleerling Wilders met een site tegen de “overlast” van Polen, die door “links” via de open grenzen hier zijn gekomen en die door “links” worden “geknuffeld” met uitkeringen, enz.
  Ik bespreek dus *ironisch* de kwestie dat het PVV-meldpunt eigenlijk tegen Polenpromotor Bolkestein gericht is.
  Maar Henk Veldman kan dat beter uitleggen dan ik, denk ik 😀 …

 4. Ik probeer even uit te leggen wie de grootste veroorzaker is van de ongelijke concurentie tussen
  buitelandse en binnenlandse werknemers, onze OVERHEID.
  Binnenlandse werknemer moet zich scheel betalen aan zorgpremies, balastingen en de
  daarmee gerelateerde regelgevingen die als een molensteen om de nek van de binnenlandse
  werknemer hangt.
  Deze kosten worden allemaal doorgerekend naar de klant waardoor de klant meestal kiest
  voor de goedkoopere buitenlander.
  Dit is niet te wijten aan de Buitenlander niet de binnenlander maar onze “OVERHEID”
  Maarja onze overheid slacht momenteel de kip met gouden eieren (middeninkomens) en
  creeeren nieuwe behoeftige ipv minder behoeftigen.
  Ik heb nooit de illusie gehad dat je armoede kan uitbannen, maar verminderen is mogelijk.
  Maar hier doet de overheid net het tegenovergestelde.
  Zo zie je maar weer, de overheid maak meer stuk dan je lief is.

 5. Ik denk wel dat veel banen bezet worden door o.a. polen.Is het niet een idee om alle mensen met een uitkering die gezond van lijf en leden zijn dit werk aan te bieden zolang ze niets anders hebben.Zo wordt de motivatie om echt te solliciteren wellicht een stuk beter en maken ze zich in ieder geval nuttig.Als ze weigeren mee te werken dan kan er lijkt mij flink gekort worden op de uitkering.Mocht er als iedereen dan weer aan het werkis nog mensen tekort zijn,prma als bv polen dat komen doen.Nog een andere vraag betalen deze poolse medelanders bijvoorbeeld ook wegenbelasting net als wij op kenteken want er rijden er nogal wat rond hier inmiddels en in sommige winkels waan ik me soms in polen.Denk wel dat het inmiddels te ver gaat met de aantallen poolse werknemers hier.

Reacties zijn gesloten.