Frauderende “zorg”directrice krijgt zowaar gevangenisstraf

Meestal moeten de fraudeurs aan de top van quango’s*) bij wijze van straf het gestolen geld terugbetalen, eventueel met bij wijze van rente een boetetje er bij. Met hun graaibonusinkomen geen probleem.
Bij een Lelystadse “zorginstelling” ging het extra bijverdienen zo grootschalig dat de bazin voor tweeëneenhalf jaar de cel in gaat.

*) quasi non-governmental organisations: al die zogenaamde private “ondernemingen” waar verlopen politici aan de top gestald worden en die van hun opdrachten afhankelijk zijn van de overheid: post, “zorg”, wooncorporaties, onderwijs, openbaar vervoer, gevangenissen enfin – overal waar gegraaid kan worden. (toelichting op verzoek)

3 gedachten over “Frauderende “zorg”directrice krijgt zowaar gevangenisstraf”

 1. Nou, inderdaad bij sommige corporaties wordt het als bonusje uitgekeerd.

  Desalniettemin 3,5 miljoen uit PGB achterover drukken vind ik een kwalijke zaak, hier wordt zoveel meer schade mee aangericht in allereerste plaats natuurlijk bij betrokken budgethouders maar niet in het laatst bij ieder die naar eer en geweten als zorgverlener in PGB-land werkzaam is.
  Wie met vuur speelt……..

 2. Ik sta echt versteld van: gemiddeld 600.000 euro per jaar gestolen uit mensen die zorg nodig hebben.
  Het is gewoon niet te geloven!

 3. @#2 – Je weet bij dit soort berichten nooit van de hoed en de rand.
  Met het feit dat ze 2,5 jaar de bak in gaat mag je aannemen dat er iets zeer ernstig mis zat.
  Maar instellingen met verblijf dan praat je vaak over zorgzwaartepaketten dat gaat over bedragen 40/50.000 euro per persoon per jaar, kan heel snel oplopen.

  Wat ik in het hele verhaal niet goed begrijp is de rol van CIZ, zorgkantoor en raad van toezicht, die hebben het wel erg ver laten komen.
  In mijn ervaring wordt er over het algemeen heel sobertjes geïndiceerd en met het zorgkantoor heb ik zelfs al meegemaakt dat een budgethouder die tijdelijk een paar weekjes nazorg had ontvangen een intensieve controle heeft gekregen voor de besteding van € 150,–.
  Het is bij veel PGB aanbieders niet echt gebruikelijk om de indicatie bij CIZ aan te vragen gezien belangenverstrengeling en zeker als 1 instelling consequent met hele dikke verhalen aan komt zetten had hier een belletje moeten gaan rinkelen.
  Ik zeg altijd maar betrek de huisarts bij de indicatiestelling.

Reacties zijn gesloten.