Franse minister van justitie Taubira treedt af vanwege rabiaat-rechtse grondwetswijziging

Politici met principes, buiten Nederland bestaan ze nog:

Minister van Justitie van Frankrijk, Christiane Taubira, stapt op vanwege de grondwetswijziging die behandeld gaat worden, die het mogelijk zal maken om de Franse nationaliteit af te nemen van mensen die zijn veroordeeld voor terroristische daden. U weet wel, die minister die door een lid van de islamkritische, volstrekt niet racistische partij van de vriendin van Wilders, Marine Le Pen, liever hangend  in een boom vóór het ministerie gezien werd dan zittend in het ministerie zelf. Uiteraard vindt dat loeder van een Le Pen het aftreden een goede zaak.

President Hollande ontpopt zich tevens als een lid van het nog steeds groeiende legioen laflinkse collaborateurs, dat maar al te graag met rabiaat-rechts meewerkt zolang dat stemmen oplevert. Die strategie is de PvdA inmiddels trouwens bijna fataal geworden, qua stemmen. Waarom dat halfslachtige gezemel of gelieg van een respectievelijk Samsom of Timmermans aanhoren, als je het onversneden nazi-geluid van Wilders of Le Pen kunt krijgen?

Dit is blijkbaar nog een minister met gevoel voor recht, het Franse recht, waarop veel van onze wetgeving gebaseerd is. Geen crimefighter die op Orwelliaanse wijze ‘veiligheid’ en justitie met elkaar wil verbinden, waardoor ons eigen ministerie van justitie sinds 2010 in een corrupte VVD-bende met totalitaire neigingen is veranderd.