Franse jongeren komen massaal op straat tegen “flexibilisering arbeidsmarkt”

De Franse regering-Valls wil de arbeidsmarkt flexibiler maken. De nieuwe wet ligt klaar, maar botst op verrassend veel protest. Het is een zoveelste probleem voor Hollande en Valls.

Het begon met een petitie die op korte tijd bijna één miljoen handtekeningen verzamelde (en die nu al boven de 1,2 miljoen zit). Na één dag hadden al meer dan 50.000 Fransen de petitie ondertekend.Dat is een record in Frankrijk. Er volgde een oproep om op 9 maart te betogen en de hashtag #onvautmieuxqueça maakte furore op sociale media. Werknemers in precaire statuten deelden er hun horrorverhalen.

De Facebook-oproep was het initiatief van drie individuen, dertigers, die wel actief zijn binnen de vakbond, maar die de besluitvorming binnen hun organisatie niet hebben afgewacht. De post werd honderdduizenden geliket en zowat alle vakbonden en verschillende andere organisaties sloten zich aan bij de oproep.

De petitie kwam er 24 uur nadat de krant Le Parisien de contouren van de hervorming van de arbeidswet bekendmaakte. De regering-Valls wil de arbeidsmarkt flexibeler maken. De voorgestelde maatregelen zijn ingrijpend.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be